Se pun pulpele de pui la fiert in apa rece cu sare,la foc mic.*Nu lasati sa clocoteasca supa,deoarece aceasta se va tulbura. Spumati supa cu o lingura cu gauri pana nu mai face spuma,si adaugati legumele intregi si se lasa la foc mic ,cu un capac deasupra.
Cand vedeti ca nu mai face spuma stergeti marginea oalei cu un servetel umed. Cand sunt fierte si legumele si carnea se strecoara totul ,punand supa in alta oala.
Daca se strecoara supa,aceasta va fi mai limpede,iar cu carnea de pui fiartaputeti pregati alte feluri de mancare.
Intr-un vas se pune faina ,cele doua oua batute bine,masura de apa si un varf de sare. Se amesteca totul bine si se adauga faina cat sa iasa o coca care poate fi intinsa.Pe masura ce o intindem ,adaugam faina pe ambele parti ale foii ,si intindem cu sucitorul,sa fie coca foarte subtire, aproape ca o coala de hartie.
Se lasa la uscat ,aproape o ora si apoi rulam coca si iese ca un sul,pe care incepem de la unul din capete ,sa taiem taietei foarte subtiri ,pe care ii rasfiram cu mana ,sa nu se lipeasca intre ei.Taieteii se fierb in apa cu sare si putin ulei,dar fierb mai repede decat alte paste cumparate.
Se scurge apa de la taietei si se trec printr-un jet de apa rece. Se lasa cateva minute sa se scurga .Taieteii se pun in supa si se mai lasa 5 minute la foc mic.
5.Se opreste focul si se adauga patrunjel ,se mai adauga sare si piper dupa gust.
Comentarii:
Masura de apa poate fi si 1/3.1/2.14. etc