Tagine de pui, lămâie și măsline (super ușor de făcut!)
Tagine de pui, lămâie și măsline (super ușor de făcut!)
Poate fi însoțită cui orez sau cartofi natur. Un amestec perfect pe care trebuie doar să-l lași să fiarbă la foc mic pentru o carne foarte moale așa cum ne place nouă. Vă vom explica totul în rețeta noastră detaliatămai jos ↓ ↓
Tăiați cele 3 cepe și tăiați pulpele de pui astfel încât să aveți doar pulpa superioară pe o parte și ciocănelul în cealaltă parte (6 bucăți în total). Prăjiți totul la foc iute timp de aproximativ zece minute în tigaia cu uleiul de măsline.
Adaugați usturoiul tocat, ras el hanout și apă (amestecul tău trebuie să fie pe jumătate acoperit). Închideți cu capacul și gătiți timp de 10 minute.
La sfârșitul acestui timp, amestecați ingredientele și puneți capacul la loc, dar de data aceasta fără ca capacul să închidă complet caserola. Puneți-l un pic într-o parte. Gătiți încă 25 de minute, amestecând la jumătatea gătitului.
La sfârșitul acestui timp adăugăm măslinele verzi și lămâia confiată, tăiată în sferturi, apoi punem capacul ca la pasul anterior pentru a mai găti 5 minute.
Și iată! Sosul tău s-a redus, puiul tu este gătit și tot ce trebuie să faci este să îl servești oaspeților tăi! Dacă ai un vas tagine, nu ezita sa îl folosești, inevitabil își va face efectul! La final, puneți coriandru proaspăt și tocat înainte de servire.
Cu ce servesc tagine? Puteți găti orez sau chiar cartofi natur și să serviți tagine cu el.
Cu ce pot înlocui coriandru? Înlocuiește-l cu pătrunjel ;-)
Pot găti această rețetă direct într-un vas tagine? Nici o problemă ! Puteți folosi un vas de tagine tradițional sau un vas de tagine electric. Oricum, pașii și timpul de gătire vor fi aceleași.