Dam pe razatoare zarzavatul, curatam ardeiul de seminte si il taiem in bucati mari. Taiem ciolanul in bucati. Intr-o oala de 5 l punem uleiul si calim cateva minute zarzavatul ras si ciolanul.
Adaugam 2 l apa, ardeiul, cimbrul uscat delikatul si jumatate legatura de marar tocat lasam la fiert pt 30-40 minute. Intre timp taiem varza in 4 si scoatem cotorul.
Apoi o taiem fin sau o dam pe razatoare. Cand a fiert ciolanul adaugam varza si lasam la fiert pt 20 minute.
Intr-un vas punem smantana, peste turnam un polonic de supa si amestecam bine, mai punem supa, amestecam si turnam in oala cand e fiarta varza.
Punem in supa cimbrul verde si mararul tocat ramas si dam in clocot. Potrivim de sare si piper si servim.
Comentarii:
Ok
Fara delikat, ulei si razatoare
Merge cu un pahar de visinata sau jinars
E foarte buna ! ! !