Supă de roșii și busuioc

Felul principal
6 porții
Foarte ușor
1 h 21 m

Cum ar fi dacă ne-am bucura de o supă bună de roșii tot anul? Pentru a face acest lucru, pregătim această rețetă ultra-ușoară vara, când este sezonul acestui râvnit ingredient, apoi înghețăm totul ;-) Vă putem asigura că această supă o să vă facă să zâmbiți la mijlocul lunii, iarna! Iar pentru a aroma totul, nu uitam de frunzele de busuioc. Urmați indicațiile din rețeta noastră, explicată pas cu pas mai jos.


Ingrediente

6

Roșii prăjite:


Materiale

  • 1 mixer vertical

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare10 min
Gătire1 h 11 m

  • Supă de roșii și busuioc - Preparare etapa 1Preîncălziți cuptorul la 190°C. Spălați și tăiați roșiile cherry în jumătate și puneți-le pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt. Stropiți cu ulei de măsline și asezonați cu sare și piper.
  • Supă de roșii și busuioc - Preparare etapa 2Se dau la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute ca să se coacă. Dați deoparte. Tăiați ceapa, busuiocul și cățeii de usturoi.
  • Supă de roșii și busuioc - Preparare etapa 3Turnați un strop de ulei de măsline într-o oală și puneți la foc mediu. Căliți ceapa tocata timp de 5 minute.
  • Supă de roșii și busuioc - Preparare etapa 4Adăugați usturoi, sare, piper și căliți aproximativ 1 minut.
    Apoi adăugați roșiile decojite, busuiocul tocat și zahărul și amestecați. Se lasă la foc mic 10 minute.
  • Supă de roșii și busuioc - Preparare etapa 5Se toarnă supa și se adaugă roșiile prăjite, se fierb timp de 30 de minute, amestecând din când în când. Adăugați smântâna la sfârșitul gătitului.
  • Supă de roșii și busuioc - Preparare etapa 6Mixati supa folosind un blender vertical.
  • Supă de roșii și busuioc - Preparare etapa 7E gata ! Îți poți decora bolul cu supă cu frunze de busuioc tocate, ulei de măsline și muguri de busuioc!

Observații

Pot îngheța această supă de roșii? Nicio problemă! Așteptați până când supa s-a răcit înainte de a o pune într-un recipient ermetic sau în pungi pentru congelator. Vă sfătuim să vă congelați supa în porții, astfel încât să dezghețați doar cantitățile de care veți avea nevoie în Ziua Z. O puteți păstra astfel câteva luni la congelator. Când doriți să o consumați, pur și simplu puneți supa congelată într-o cratiță și gătiți la foc mic.



Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+