Supa de linte - maman style

Felul principal
6 porții
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Lintea se alege si se spala in mai multe ape. Daca aveti timp, o lasati sa se inmoaie vreo jumatate de ora inainte de fierbere.
  • O puneti la fiert cu apa, sare, 3 foi de dafin, ceapa intreaga, morcovul si telina.
  • Intr-o tigaie incingeti ulei si adaugati ceapa taiata marunt, condimentati cu turmeric si jumatate din chimen si nu lasati sa se arda.
  • Adaugati ceapa prajita peste linte si lasati sa fiarba bine.
  • Dupa ce lintea a fiert, scoateti legumele intregi din oala. Daca vi se pare ca nu a mai ramas zeama suficienta, mai adaugati apa si mai lasati sa fiarba un pic.
  • Acum puteti sa ii adaugati usturoiul pisat si scortisoara, sa o serviti asa sau puteti sa o pasati.
  • Este delicioasa cu lamaie si paine prajita. Noi deja am terminat-o, noroc ca a apucat sa fac o poza.
R Retete de acasa si de departe

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Super!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

F.bine

abuz

anonymous

Supeeerrrrr!!!!!!!!!

abuz
nina46

nina46

Vreau si eu!

abuz