Intai fiert gaina (de curte) in oala sub presiune. Dupa ce a fiert, scos carnea iar in zeama ramasa adaugat legumele taiate felii (nu foarte mici). Ceapa lasat intreaga pentru ca la final scos din supa.
Cand legumele au fiert, condimentat supa si preparat si galustele. Ele trebuie puse imediat in supa fierbinte, altfel se intaresc.
Pentru galuste, batut oul cu sare si cu ulei dupa care inceput sa adaug grisul. Aici depinde de marimea oului cat gris intra.Trebuie sa iasa o coca nu foarte tare dar nici sa nu curga astfel incat sa se poata lua cu lingura.
Asadar, se da focul la minim, se moaie lingura in supa fierbinte, apoi se ia coca cat incape si se scufunda in supa. Probati intai cu o singura galusca, sa nu se dezintegreze, daca se intampla asta mai adaugati gris.
Galustile sunt gata la 2-3 minute dupa ce s-au ridicat la suprafata. Atunci se stinge focul, se pune patrunjelul si se pune un capac pentru ca galustile se mai umfla in continuare.
Supa, pentru a fi limpede, se fierbe la foc mic si se aduna spuma lasata de carne in timpul fierberii. Deci oala sub presiune nu are ce cauta la pregatirea supei.
Nu-mi place sa vad morcovul si telina in supa, ori e supa ori e ciorba, ce naiba! Eu le pun intregi iar pe langa ele mai pun inca o ceapa, un ardei gras si 2-3 catei de usturoi si le scot pe toate la sfarsit, iar galustile eu le fac cu albusul batut spuma tare dupa care adaug galbenusul, apoi grisul in ploaie pana obtin o compozitie ferma dar usor modelabila si care sa fosneasca atunci cand imi plec urechea spre ea si le pun imediat in supa cu o lingurita; eu nu pun ulei in galusti pentru ca e destul de grasa supa.
Comentarii:
Buna supica!
F buna bravooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Supa, pentru a fi limpede, se fierbe la foc mic si se aduna spuma lasata de carne in timpul fierberii. Deci oala sub presiune nu are ce cauta la pregatirea supei.
Nu-mi place sa vad morcovul si telina in supa, ori e supa ori e ciorba, ce naiba! Eu le pun intregi iar pe langa ele mai pun inca o ceapa, un ardei gras si 2-3 catei de usturoi si le scot pe toate la sfarsit, iar galustile eu le fac cu albusul batut spuma tare dupa care adaug galbenusul, apoi grisul in ploaie pana obtin o compozitie ferma dar usor modelabila si care sa fosneasca atunci cand imi plec urechea spre ea si le pun imediat in supa cu o lingurita; eu nu pun ulei in galusti pentru ca e destul de grasa supa.