Petitchef

Sote de Dovlecei

Este un sote simplu, rapid si cu care poate avea succes orice bucatar, indiferent de abilitati. Practic, nu puteti da gres cu aceasta reteta. Desi e usor de facut, veti cuceri pe oricine il gusta.

Felul principal
2 porții
10 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Curatati dovlecelul de coaja si taiati-l in 4 pe lungime. Apoi taiati-l feliute cat puteti de subtiri. Despielitati rosia si taiati-o bucatele. Curatati si tocati ceapa. Pregatiti condimentele.
  • Puneti o tigaie pe foc mediu si turnati uleiul in ea. Cand uleiul e suficient de bine incalzit, aruncati semintele in el si asteptati sa pocneasca. Apoi puneti ceapa. Tineti pe foc 1 minut, apoi adaugati rosia. Mai tineti pe foc 1-2 minute. Rasturnati in tigaie si dovlecelul feliat. Presarati sare si turmeric. Amestecati bine si tineti pe foc pret de 10-15 minute, pana ce feliutele de dovlecel se inmoaie binisor, dar sa fie “al dente”. Mai amestecati ocazional.
  • Puneti coriandrul macinat. Daca doriti un sote mai picant adaugati si Garam Masala sau un pic de piper cayenne. Presarati si mararul tocat, amestecati bine inca 1 minut, apoi stingeti flacara.

Rețete inrudite

YouTube

Negresa cu dovlecei


Întrebări:




Comentarii (19):

cezarmm, 12/02/2019

YAMMMI !!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Cornelia, 12/02/2019

Am obiceiul sa o prepar . Este rapida de facut . Incercati sa alaturati ficatei de pui . Este o nebunie .

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
cebuc_c2019, 12/02/2019

Cel mai tare sote de dovleac este cel care il pregatea bunica si mama mea cu dovleacul razuit pe razatoarea mare ,ceapa,marar,usturoi si otet ,optional o rosie .Se caleste ceapa ,se pune dovleacul razuit se amesteca pana scade din lichid dupa care se pune putina apa atat cat sa fiarba ; aproape de sfarsit se pune usturoiul ,apoi rosia cine prefera ,iar la urma de tot o lingura de otet si mararul tocat..e delicios pofta buna

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
24/10/2013

Delicioasa.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/06/2013

Eu nu mananc dovlecel dar sotul si baietelul da. pentru ei am facut aceasta reteta, se face simplu si repede. Daca un copil de un an jumatate mananca aceasta mancare, imi e de ajuns sa pot spune ca e buna. Bineinteles si sotului i-a placut. eu am modificat putin reteta, am taiat feliile putin mai groase si am adaugat si apa pentru a ajuta la fierbere(nu le place al dente) care apoi a scazut de tot lasand un sos bun iar la condimente nu am pus turnic sau coriandru sau piper cayenne ci am pus pier negru proaspat macinat, patrunjel si seminte de ardei iute pt iuteala.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
irina, 12/02/2019

Pare sa fie foarte bun !

(0) (0) Abuz
24/05/2013

Delicioasa ... desi nu-mi plac dovlecei gatiti asa al dente ... deliciosi

(0) (0) Abuz
13/03/2013

E destul de buna reteta asta...

(0) (0) Abuz
02/02/2013

Incerc sa pun in practica ,,am mare nevoie de un regim,,contra bacterie E cooli,,,

(0) (0) Abuz
13/07/2012

Cred ca e super!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele
Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Clafoutis cu dovlecei si branza de capra
Clafoutis cu dovlecei si branza de capra
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează