Este un sote simplu, rapid si cu care poate avea succes orice bucatar, indiferent de abilitati. Practic, nu puteti da gres cu aceasta reteta. Desi e usor de facut, veti cuceri pe oricine il gusta.
Curatati dovlecelul de coaja si taiati-l in 4 pe lungime. Apoi taiati-l feliute cat puteti de subtiri. Despielitati rosia si taiati-o bucatele. Curatati si tocati ceapa. Pregatiti condimentele.
Puneti o tigaie pe foc mediu si turnati uleiul in ea. Cand uleiul e suficient de bine incalzit, aruncati semintele in el si asteptati sa pocneasca. Apoi puneti ceapa. Tineti pe foc 1 minut, apoi adaugati rosia. Mai tineti pe foc 1-2 minute. Rasturnati in tigaie si dovlecelul feliat. Presarati sare si turmeric. Amestecati bine si tineti pe foc pret de 10-15 minute, pana ce feliutele de dovlecel se inmoaie binisor, dar sa fie “al dente”. Mai amestecati ocazional.
Puneti coriandrul macinat. Daca doriti un sote mai picant adaugati si Garam Masala sau un pic de piper cayenne. Presarati si mararul tocat, amestecati bine inca 1 minut, apoi stingeti flacara.
Cel mai tare sote de dovleac este cel care il pregatea bunica si mama mea cu dovleacul razuit pe razatoarea mare ,ceapa,marar,usturoi si otet ,optional o rosie .Se caleste ceapa ,se pune dovleacul razuit se amesteca pana scade din lichid dupa care se pune putina apa atat cat sa fiarba ; aproape de sfarsit se pune usturoiul ,apoi rosia cine prefera ,iar la urma de tot o lingura de otet si mararul tocat..e delicios pofta buna
Eu nu mananc dovlecel dar sotul si baietelul da. pentru ei am facut aceasta reteta, se face simplu si repede. Daca un copil de un an jumatate mananca aceasta mancare, imi e de ajuns sa pot spune ca e buna. Bineinteles si sotului i-a placut. eu am modificat putin reteta, am taiat feliile putin mai groase si am adaugat si apa pentru a ajuta la fierbere(nu le place al dente) care apoi a scazut de tot lasand un sos bun iar la condimente nu am pus turnic sau coriandru sau piper cayenne ci am pus pier negru proaspat macinat, patrunjel si seminte de ardei iute pt iuteala.
Comentarii (19):
YAMMMI !!!!
Am obiceiul sa o prepar . Este rapida de facut . Incercati sa alaturati ficatei de pui . Este o nebunie .
Cel mai tare sote de dovleac este cel care il pregatea bunica si mama mea cu dovleacul razuit pe razatoarea mare ,ceapa,marar,usturoi si otet ,optional o rosie .Se caleste ceapa ,se pune dovleacul razuit se amesteca pana scade din lichid dupa care se pune putina apa atat cat sa fiarba ; aproape de sfarsit se pune usturoiul ,apoi rosia cine prefera ,iar la urma de tot o lingura de otet si mararul tocat..e delicios pofta buna
Delicioasa.
Eu nu mananc dovlecel dar sotul si baietelul da. pentru ei am facut aceasta reteta, se face simplu si repede. Daca un copil de un an jumatate mananca aceasta mancare, imi e de ajuns sa pot spune ca e buna. Bineinteles si sotului i-a placut. eu am modificat putin reteta, am taiat feliile putin mai groase si am adaugat si apa pentru a ajuta la fierbere(nu le place al dente) care apoi a scazut de tot lasand un sos bun iar la condimente nu am pus turnic sau coriandru sau piper cayenne ci am pus pier negru proaspat macinat, patrunjel si seminte de ardei iute pt iuteala.
Pare sa fie foarte bun !
Delicioasa ... desi nu-mi plac dovlecei gatiti asa al dente ... deliciosi
E destul de buna reteta asta...
Incerc sa pun in practica ,,am mare nevoie de un regim,,contra bacterie E cooli,,,
Cred ca e super!