Initial am vrut sa prepar aceasta mancare cu piept de curcan, dar cum socoteala din gand nu se potriveste cu realitatea din frigider, m-am folosit de ce am avut la indemana si a iesit tare buna. Un sos numai bun sa inmoi in el painea pana ramane farfuria stralucitoare.
Cam in 25 de min e gata totul, mai ales daca ai o caserola de piept de pui gata taiat bucati. Mai intai pui fasolea la fiert, in apa deja clocotita, pentru 5-7 min. Intr-o alta oala, in caz ca nu ai supa de pui gata facuta, pui 250 ml de apa la fiert cu un cubulet Knorr sau altceva similar. Intre timp, tai ceapa solzisori. Intr-o tigaie incapatoare (e important aspectul asta!), incingi untul si pui la prajit puiul cateva minute, adaugi si ceapa, condimentezi si mai lasi inca 2-3 min. Deasupra torni supa, berea si fasolea si lasi putin la fiert. Adaugi in ploaie faina, amestecand in continuu pentru a nu se forma cocoloase, pui si rosiile si lasi iarasi nitel la fiert. Spre final, pui si smantana, cat mai aproape de momentul in care stingi focul, ca sa nu se branzeasca. Daca iti place, poti adauga si niste patrunjel tocat. Pofta buna!
Mancarea asta nu are nicio treaba cu soteul, e o mancare de fasole verde cu carne de pui. Cand spui "sote" vorbesti despre ceva tras in unt la tigaie, asta este soteul.
Comentarii:
Pare foarte buna, asa ca am sa o incerc !
Excelent
Mancarea asta nu are nicio treaba cu soteul, e o mancare de fasole verde cu carne de pui. Cand spui "sote" vorbesti despre ceva tras in unt la tigaie, asta este soteul.
Faina se adauga inainte de supa si bere ca sa nu faca cocoloase !
Super de bunå
Cred ca este delicioasa