Se curata usturoiul si ceapa, care se cresteaza pe mijloc.Se pune laptele intr-o oala, in care se vor adauga urmatoarele: ceapa, usturoiul, foile de dafin, sare si piper.
Se pune pe foc la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, se reduce focul la minim, dupa care se mai tine pe foc vreo 7-8 minute.Laptele aromat se trece prin sita, pentru ca acesta sa fie limpede si curat. Se pune intr-o oala untul la topit.
Cand acesta s-a topit, se adauga cele doua linguri de faina si se amesteca energic.Se adauga laptele aromat, insa nu totul deodata, ci treptat, amestecand continuu pentru a se evita formarea cocoloaselor.
Pentru a avea consistenta perfecta, ideal este sa tineti cont de toate masurile, exact cum vi le-am prezentat, altfel, s-ar putea ca rezultatul sa fie fie o pasta densa, fie un lapte usor mai dens. Se da din nou prin strecuratoare pentru a fi siguri ca este un sos fin si cremos.Se depoziteaza in recipiente acoperite, la frigider.
Comentarii:
FOARTE FAIN!