Intr-o farfurie se bat oualele, in alta punem faina si in alta farfurie punem pesmetul, folosit pesmet facut in casa.
Carnea pregatita pt snitele (taiata felii si batuta cu ciocanelul) se condimenteaza cu sare si piper, sau dupa preferinte, se da prin faina , ou si pesmet .Se aseaza snitelele in tava cu hartie de copt si unsa cu putin ulei.
Se da la cuptor, dupa 10 minute se intorc pe partea cealalta.
Orezul spalat se pune intr-o oala cu apa la fiert. Cantitatea de apa trebuie sa fie dubla decat orazul. Se lasa sa dea 2-3 clocote, se opreste focul, se acopera cu un capac.
Se lasa 10=15 minute pana isi dubleaza volumul si bobul de orez este pe jumatate fiert. Separat intr-o cratita se pune la calit ceapa taiata fin si morcovul taiat cubulete mici. Se stinge cu supa de pui sau apa. Se lasa pe foc aproximativ 10 minute , la nevoie se mai adauga lichid.
Orezul se pune in cratita cu ceapa si morcovul calit si se mai da pe foc 2 minute. Amestecati usor fara al sfarama. Se completeaza cu supa doar cat sa il acopere. Se ia de pe foc si se pune capacul. Se lasa cateva minute pana se umfla orezul.
Comentarii:
A venit chiar la momentul potrivit,m-am saturat de snitele prajite in ulei ,cred ca se poate imbunatatii cu putin cas pe deasupra snitelelor.