Inainte de a amesteca ingredientele va trebui sa tocati cartofii si ceapa, la masina de tocat carne. Carnea am cumparat-o deja tocata, insa o puteti toca si pe ea acasa, daca va este mai usor.
Insa, atentie, carnea trebuie sa aiba si grasime, pentru ca aceasta ofera o aroma deosebita sarmalelor.
Intr-un castron amestecati carnea, cartofii, ceapa, orezul, 2 linguri de pasta de tomate, sare, piper si cimbru dupa gust.
Spalati si opariti foile de vita. Taiati partea cu codita a frunzei, pentru ca aceasta este tare, nu va fi buna de mancat si va va incurca atunci cand trebuie sa rulati sarmalutele.
Rulati sarmalutele si inchideti-le la capete impingand inauntru foaia cu degetul. Aranjati-le intr-o oala de lut sau intr-o oala pe care o puteti pune in cuptor, de preferabil antiaderenta.
Nu aruncati bucatile de frunze care nu va sunt de folos, ci taiati-le marunt si asezati-le intre straturile de sarmalute.
Ungeti fiecare strat cu putina pasta de tomate, adaugati apa astfel incat sa ajunga la nivelul sarmalelor si coaceti-le in cuptor la foc mic, acoperite, timp de minim 90 de minute.
Comentarii (43):
I cooked this recipe,
Da, e o reteta fara pretentii, potrivita doar pentru o garsoniera, nu mai mult! Etapa 5 nu se justifica cu nimic.
Doresc sa vad rezultatul tinand de reteta de fata...si pofta buna!
Foarte bune
Daca mai adaugi in farfurie si un sos de macris iese ceva bestial.
De acord fara cartof.restul este ff bine.
domnul''dezastru'' tu esti asa cum numesti fiecare fel de mancare
rusine
Dezastru total, mi-e teama sa ma gandesc cum arata garsoniera "bucatarului"!
Nu trebuie neaparat bulion!Eu le fac fara si sunt gustoase.
Bun bun ,f. bune.
F.bune fara cartofi