Sarmalute de post in foi de vita cu orez si legume

Ce bune sunt sarmalutele de post.... Eu le prefer reci servite ca aperitiv.
Ingrediente
6
Rețete inrudite
-
Tajine cu vită și legume
-
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
-
Tarta italiana cu foi filo
-
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Preparare
Preparare50 min
Gătire50 min
Curatam si taiem ceapa marunt.
Curatam si radem morcovul.
Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam morcovul, cimbrul, dafinul si revenim bine.Adaugam orezul si o ceasca de apa.
Lasam orezul sa se umfle un pic, punem pasta de rosii, mestecam si gatim pana cand apa se evaporeaza. Condimentam.Adaugam patrunjelul tocat si nucile taiate.
Spalam bine cu apa rece foile de vita.
Incepem sa facem sarmalele.Le asezam intr-un vas pentru cuptor.
Acoperim cu sosul de rosii, cu apa si cu foile de vita ramase.
Dam la cuptorul incalzit la 200°C pentru 40 -50 minute.
Verificam si ajutam apa daca este nevoie.Le puteti servi calde cu mamaliguta sau reci ca aperitiv rece cu paine proaspata.