Sarmalute de post in foi de vita cu orez si legume

Sarmalute de post in foi de vita cu orez si legume
Aperitiv
Ușor
1 h 40 m

Ce bune sunt sarmalutele de post.... Eu le prefer reci servite ca aperitiv.

Ingrediente

6

Preparare

Preparare50 min
Gătire50 min
  • Sarmalute de post in foi de vita cu orez si legume - Preparare etapa 1Curatam si taiem ceapa marunt.
    Curatam si radem morcovul.
    Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam morcovul, cimbrul, dafinul si revenim bine.
  • Sarmalute de post in foi de vita cu orez si legume - Preparare etapa 2Adaugam orezul si o ceasca de apa.
    Lasam orezul sa se umfle un pic, punem pasta de rosii, mestecam si gatim pana cand apa se evaporeaza. Condimentam.
  • Sarmalute de post in foi de vita cu orez si legume - Preparare etapa 3Adaugam patrunjelul tocat si nucile taiate.
  • Sarmalute de post in foi de vita cu orez si legume - Preparare etapa 4Spalam bine cu apa rece foile de vita.
    Incepem sa facem sarmalele.
  • Sarmalute de post in foi de vita cu orez si legume - Preparare etapa 5Le asezam intr-un vas pentru cuptor.
  • Sarmalute de post in foi de vita cu orez si legume - Preparare etapa 6Acoperim cu sosul de rosii, cu apa si cu foile de vita ramase.
    Dam la cuptorul incalzit la 200°C pentru 40 -50 minute.
    Verificam si ajutam apa daca este nevoie.
  • Sarmalute de post in foi de vita cu orez si legume - Preparare etapa 7Le puteti servi calde cu mamaliguta sau reci ca aperitiv rece cu paine proaspata.

Punctează această reţetă

catalina_lCatalina_l

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Excelent!!!

am gătit această rețetă
abuz