Sarmalute în foi de vita

Sarmalute în foi de vita
Felul principal
6 porții
Ușor
1 h 10 m

Ingrediente

6

Ingrediente:

Pentru sos:

Preparare

Preparare30 min
Gătire40 min
  • Preparare
    Compozitia: Într-o cratita pe aragaz la foc mic, se caleste ceapa in ulei cu putina apa. Apoi se adauga orezul si se mai lasa câteva minute.Dupa ce s-a racit se adauga peste carnea tocata, împreuna cu mararul tocat marunt, bulionul, sarea si piperul (daca mai e necesar se adauga putina apa). Se fac apoi sarmalutete din foile de vita de vie. Eu folosesc frunzele de vita de la congelator, pregatite de mine. Cand e vremea lor, le cumpar din piata, le oparesc in apa cu sare, le las la scurs si racit. Apoi le fac sul, de cca 30-35 de buc., cat pentru o portie si le pun la congelator. Rezulta cca. 30 de buc. in functie de marimea care o faceti.

    Pe fundul cratitei se pun 2-3 frunze de vita. Sarmalutele se aranjeaza în cratita randuri-randuri, iar intre ele se adauga afumatura taiata fasi si tijele ramase de la marar, merge bine chiar marar uscat. Ii da sosului o savoare. Deasupra se închide tot cu un strat de foi de vita. Se adauga apa cat sa le acopere. Se fierb la foc mic. In cazul în care lichidul scade, este necesara adaugarea de apa pana la 1/2 din cratita.

    Când sarmalutele sunt aproape gata, separat se face un sos bechamel din margarina si faina, care se subtiaza cu sosul în câte au fiert sarmalutele, la care se adauga si iaurtul, pentru ai da un gust acrisor. Se rastoarna sosul peste sarmalute si se mai da un clocot.
    Înainte de a închide focul se mai adauga verdeata. Se servesc cu maioneza.
    Combinatia dintre sosul cu iz de marar si maioneza, le face speciale.
    Pofta Buna :)
Sanda54Sanda54

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Foarte bune

abuz

anonymous

SUPER GUSTOASE, DESIGUR CU MAMALIGUTA, APOI UN VINULET ......

abuz

anonymous

La pamint

abuz

anonymous

Adica afumatura taiata fâșii :)))

abuz

anonymous

Delicioase

abuz

anonymous

Cred ca este o reteta destul de buna,n-am inteles ce sunt alea "fasi"la afumatura!!!???

abuz
Nicolae

Nicolae

Sunt bune ...f.bune fara sosuri, sosurile nu sunt sanatoase ideal este smantana groasa si dulce peste sarmalutele calde...nu o sa regretati nici odata...

abuz
AROMA

AROMA

Excelente !

abuz

elena27

Maioneza cu sarmalute ! buna combinatie ?e de experimentat . ce se face cu menta?

abuz