. Spalam bine frunzele de praf, apoi, intr-un litru de bors clocotit le vom opar, rand pe rand - in serii de cate 5-6. avand grija sa nu le tinem mai mult de 10 secunde si, intorcandu-le de pe-o parte pe alta! 2. Odata oparite frunzele, le lasam la scurs , iar la final, le taiem coditele tari si eventualele nervuri! Daca ni se par cumva prea mari frunzele , le putem taia pe jumatate! 3. Pentru umplutura vom curata legumele, le taiem fidelute si le punem la calit in uleiul incins; le lasam pana cand se inmoaie morcovii, apoi adaugam peste orezul deja spalat si scurs si stingem totul cu putina apa calda! Mai lasam totul pe foc pana apa se evapora, iar orezul este pe jumatate fiert. Acest miz il omogenizam si cu carnea de curcan tocata, apoi adaugam condimente dupa gust! Tips: eu pun in compozitia asta si 1-2 linguri sos de rosii! 4. Amestecul bine framantat se va inveli in foile de vita oparite in bors si le dam la fiert , la foc moale cca 1 h si jumatate; le adaugam peste 2 cani apa si rosiile decojite si taiate cubulete. Sarmalutele se aseaza la fel ca sarmalele tarditionale- in forma de raza, avand grija ca intre straturi se fie un rand cu frunze - pentru delimitare!
Le servim calde -cu iaurt gras sau smantana deasupra! Mega pofta!
Foile de vita se oparesc in apa clocotita cu putina sare iar borsul se pune peste sarmale ca sa fiarba impreuna; nu vad rostul oparirii frunzelor in bors ca apoi sa fierbi sarmalele doar cu apa si rosii sau suc de rosii, nu au niciun gust asa, pe cand fierte in bors si cu suc de rosii e cu totuil altceva !
Comentarii:
Foile de vita se oparesc in apa clocotita cu putina sare iar borsul se pune peste sarmale ca sa fiarba impreuna; nu vad rostul oparirii frunzelor in bors ca apoi sa fierbi sarmalele doar cu apa si rosii sau suc de rosii, nu au niciun gust asa, pe cand fierte in bors si cu suc de rosii e cu totuil altceva !
"frunzele de praf"? Parca era vorba de frunze de vita sau de stevie!
Bune
Sunt f bune
Super bune !!!!! Faina reteta !!!
Si eu gatesc/sunt fan acest gen de sarmalute (dar va spun ca cele in frunze de stevie sunt si mai gustoase!!)
Mariana