Petitchef

SARMALUTE IN FOI DE VITA ( CU CARNE DE CURCAN)

Felul principal
4 porții
45 min
50 min
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • . Spalam bine frunzele de praf, apoi, intr-un litru de bors clocotit le vom opar, rand pe rand - in serii de cate 5-6. avand grija sa nu le tinem mai mult de 10 secunde si, intorcandu-le de pe-o parte pe alta!
    2. Odata oparite frunzele, le lasam la scurs , iar la final, le taiem coditele tari si eventualele nervuri! Daca ni se par cumva prea mari frunzele , le putem taia pe jumatate!
    3. Pentru umplutura vom curata legumele, le taiem fidelute si le punem la calit in uleiul incins; le lasam pana cand se inmoaie morcovii, apoi adaugam peste orezul deja spalat si scurs si stingem totul cu putina apa calda! Mai lasam totul pe foc pana apa se evapora, iar orezul este pe jumatate fiert. Acest miz il omogenizam si cu carnea de curcan tocata, apoi adaugam condimente dupa gust! Tips: eu pun in compozitia asta si 1-2 linguri sos de rosii!
    4. Amestecul bine framantat se va inveli in foile de vita oparite in bors si le dam la fiert , la foc moale cca 1 h si jumatate; le adaugam peste 2 cani apa si rosiile decojite si taiate cubulete. Sarmalutele se aseaza la fel ca sarmalele tarditionale- in forma de raza, avand grija ca intre straturi se fie un rand cu frunze - pentru delimitare!


    Le servim calde -cu iaurt gras sau smantana deasupra! Mega pofta!


Poze

SARMALUTE IN FOI DE VITA ( CU CARNE DE CURCAN)
SARMALUTE IN FOI DE VITA ( CU CARNE DE CURCAN) - poza 2
SARMALUTE IN FOI DE VITA ( CU CARNE DE CURCAN) - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

constanta_s2014
constanta_s2014, 10/07/2017

Foile de vita se oparesc in apa clocotita cu putina sare iar borsul se pune peste sarmale ca sa fiarba impreuna; nu vad rostul oparirii frunzelor in bors ca apoi sa fierbi sarmalele doar cu apa si rosii sau suc de rosii, nu au niciun gust asa, pe cand fierte in bors si cu suc de rosii e cu totuil altceva !

(1) (0) Abuz
02/11/2015

"frunzele de praf"? Parca era vorba de frunze de vita sau de stevie!

(0) (2) Abuz
20/07/2013

Bune

(0) (0) Abuz
05/02/2013

Sunt f bune

(0) (0) Abuz
18/07/2011

Super bune !!!!! Faina reteta !!!

(0) (0) Abuz
18/07/2011

Si eu gatesc/sunt fan acest gen de sarmalute (dar va spun ca cele in frunze de stevie sunt si mai gustoase!!)
Mariana

(2) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta italiana cu foi filo
Tarta italiana cu foi filo
4 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Sandwich bagel, curcan, salata de varza si ou
Sandwich bagel, curcan, salata de varza si ou
1 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tajine cu vită și legume
Tajine cu vită și legume
5 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chiftelute de vita cu parmezan
Chiftelute de vita cu parmezan
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! 15 retete cu carne de curcan 15 retete cu carne de curcan

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează