Se curata ciupercile, se spala si se pun la fiert, pentru cca 30 minute, in apa impreuna cu o lingurita de sare. Dupa ce au fiert, ciupercile se scurg de apa si se lasa sa se raceasca.
Maioneza, preparata dupa reteta de aici (http://thegreenfoot.blogspot.ro/2009/11/salata-de-ciuperci-cu-maioneza.html), se amesteca cu smantana, se adauga ciupercile taiate feliute, usturoiul dat pe razatoarea mica, marar si sare dupa gust.
Se amesteca bine si se lasa la rece pentru aproximativ o ora.Salata de ciuperci merge super cu paine prajita!
Buna,
din oul respectiv se face maioneza. din pacate pe petitchef link-ul spre reteta nu este vizibil. Iata mai jos link-ul:
http://thegreenfoot.blogspot.ro/2009/11/maioneza-din-ou-nefiert.html
Sa imi spui te rog daca mai ai neclaritati!
Gateste cu placere!
Pentru merceleo: - suta de grame se refera la cantitatea de maioneza si nu la marimea oului. Recunosc insa, ca exprimarea este destul de ambigua. Mersi pt atentioare voi modifica pe blog. - verdeata din poza e patrunjel uscat. Are un rol estetic, nu modifica deloc gustul. Se poate renunta la el - Se pot folosi si ciuperci la conserva. Doar ca eu am avut surprize neplacute cu mai multe conserve de la mai multe firme care contineau pe langa ciuperci si nisip.
Comentarii (61):
Excelenta!
Super reteta
Am incercat-o,e foarte buna,dar in loc de marar eu am pus patrunjel :D
F.buna
Delicioas
Super
K
Pentru merceleo:
- suta de grame se refera la cantitatea de maioneza si nu la marimea oului. Recunosc insa, ca exprimarea este destul de ambigua. Mersi pt atentioare voi modifica pe blog.
- verdeata din poza e patrunjel uscat. Are un rol estetic, nu modifica deloc gustul. Se poate renunta la el
- Se pot folosi si ciuperci la conserva. Doar ca eu am avut surprize neplacute cu mai multe conserve de la mai multe firme care contineau pe langa ciuperci si nisip.
Mai merge puse sunca si cascaval taiate cubulete ,este foarte buna
Suuuuuuuuuuper!