Patrunjelul contine fier, iod si cupru, dar si vitamina A si C. Specialistii sustin ca este de patru ori mai bogat in vitamina C decat portocala si contine mai mult fier chiar si decat spanacul. Intareste imunitatea, are proprietati antioxidante si antialergice. Este diuretic si favorizeaza transpiratia, curatand corpul de toxine. Patrunjelul este indicat si in cazul persoanelor foarte obosite, care sufera de surmenaj fizic si intelectual. In plus, patrunjelul improspateaza respiratia. Sucul de patrunjel este folosit si in cosmetica pentru curatirea tenului sau ca remediu contra pistruilor.Cartofii se spala bine si se fierb in coaja. Se curata si se taie cubulete. Ouale se fierb bine 5 minute, se curata si se taie marunt. Se amesteca cu ceapa tocata marunt, cu patrunjelul maruntit si cu pasta obtinuta din restul ingredientelor (mustar, ulei, otet, sare, piper). Se serveste rece.
Comentarii (14):
Foarte buna!
Merci pentru teoria patrunjelului!
Cu doua feluri de ulei e mai interesant, nu-i asa?
O pacatoasa, mai jos, tine post cu ...oua!
Usor de preparat,f gustoasa ,colesterol scazut.Oreteta ideala pt zilele de post
Pofta mare
Super!!!!!!!!!!!!
Foarte buna
Este foarte buna.
Excelenta
FOARTE BUNA.
EXCELENTA