Alegem ardei capia cat mai lungi si ii coacem. Cand sunt copti, ii curatam de coaja, le scoatem cotoarele si semintele, ii taiem pe jumatate pe lung. Ii punem intr-un sos de otet, apa, sare, zahar si usturoi si ii lasam pana pregatim pieptul de pui.
Sosul de ardei: Dupa ce s-au copt ardei se curata de coji si se paseaza in blender. Pentru a iesi mai fin trec printr-o sita. Apoi se pune pe foc intr-un vas impreuna cu suc de rosii, atat cat sa fie de o consistenta potrivita.
Se adauga o ceapa intreaga, buchetul de verdeata, putin zahar dupa gust, sare, piper alb. Se da in fiert pana devine potrivit de gros.Cand este gata se indeparteaza si ceapa si legatura de verdeata.
Piepturile de pui se dezoseaxa, se indeparteaza pielea si se inpart fiecare in cei doi lobi. Bucatile mici de piept care se desprind se pun deoparte pentru un alt meniu, retinem doar partea mare si compacta. Pe o folie de aluminiu se pune putin unt si se aseaza lobul de piept, condimentat, pe care il rulam cu folia cat mai strans si ermetic.
Dupa ce a rulat toti lobi, ii fierbem sau ii dam la cuptor. E i-a dat la cuptor fara sa desfac deloc folia si am lasat sa se faca in sucul lor propiu.
Cand sunt gata ii taiem in 2-3 bucati in functie de cat de lungi sunt. Bucatile rezultate le infasuram in fasiile de ardei copti. daca este nevoie ii putem.
In scobitori si ii asezam pe farfurie pe un pat de salata verde, iar drept garnitura un piureu de cartofi pusi cu pochul.
Ca totul sa devina si mai apetisant si gustos stropim totul cu sos de ardei copti.
Petru Redactia Petitchef: va rog,(cred ca si multi alti cititori ai retetele prezentate de Dvs.,cum sunt si eu), sa faceti o selectie a retetelor ce va sunt trimise, si sa le trimiteti inapoi analfabetilor care se trezesc sa propuna toate prostiile ce le trec prin cap si sa ne manance timpul si nervii citindu-le, cum este aceasta individa care si "mananca prostiile screse".
"Piepturile de pui" Tu unde ai invatat romaneste? Parca se zice corect "Pieptii de pui" "lobul de piept" Tu confunzi pieptul cu plamanul, ca numai ala are lobi!
Comentarii:
Petru Redactia Petitchef: va rog,(cred ca si multi alti cititori ai retetele prezentate de Dvs.,cum sunt si eu), sa faceti o selectie a retetelor ce va sunt trimise, si sa le trimiteti inapoi analfabetilor care se trezesc sa propuna toate prostiile ce le trec prin cap si sa ne manance timpul si nervii citindu-le, cum este aceasta individa care si "mananca prostiile screse".
Am punctat pt. idee, in rest nu se intelege mai nimic...nu e nici in romana si nici explicita!
Tu esti proasta rau de tot. Nu te joci si nu glumesti. Mai bine te-ai duce la scoala ca limba romana ai invatat-o dupa ureche ca la tigani, Pfui !
"Piepturile de pui" Tu unde ai invatat romaneste? Parca se zice corect "Pieptii de pui"
"lobul de piept" Tu confunzi pieptul cu plamanul, ca numai ala are lobi!
...complicat...degeaba !!! si fiertul pieptului in aluminiu !!!!! nesanatos...
Super bun !!!!!