Rulouri din ardei copti si piept de pui

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
30 min
318 Kcal

Ingrediente

4

Sos de ardei copti rosi:

Cost estimat: 10.44 (2.61€/porție)

Preparare

Preparare10 min
Gătire20 min
  • Alegem ardei capia cat mai lungi si ii coacem. Cand sunt copti, ii curatam de coaja, le scoatem cotoarele si semintele, ii taiem pe jumatate pe lung. Ii punem intr-un sos de otet, apa, sare, zahar si usturoi si ii lasam pana pregatim pieptul de pui.
  • Sosul de ardei:
    Dupa ce s-au copt ardei se curata de coji si se paseaza in blender. Pentru a iesi mai fin trec printr-o sita. Apoi se pune pe foc intr-un vas impreuna cu suc de rosii, atat cat sa fie de o consistenta potrivita.
  • Se adauga o ceapa intreaga, buchetul de verdeata, putin zahar dupa gust, sare, piper alb. Se da in fiert pana devine potrivit de gros.Cand este gata se indeparteaza si ceapa si legatura de verdeata.
  • Piepturile de pui se dezoseaxa, se indeparteaza pielea si se inpart fiecare in cei doi lobi. Bucatile mici de piept care se desprind se pun deoparte pentru un alt meniu, retinem doar partea mare si compacta. Pe o folie de aluminiu se pune putin unt si se aseaza lobul de piept, condimentat, pe care il rulam cu folia cat mai strans si ermetic.
  • Dupa ce a rulat toti lobi, ii fierbem sau ii dam la cuptor. E i-a dat la cuptor fara sa desfac deloc folia si am lasat sa se faca in sucul lor propiu.
  • Cand sunt gata ii taiem in 2-3 bucati in functie de cat de lungi sunt. Bucatile rezultate le infasuram in fasiile de ardei copti. daca este nevoie ii putem.
  • In scobitori si ii asezam pe farfurie pe un pat de salata verde, iar drept garnitura un piureu de cartofi pusi cu pochul.
  • Ca totul sa devina si mai apetisant si gustos stropim totul cu sos de ardei copti.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 318Kcal
  • Carbo: 35.8g
  • Grăsimi: 4.3g
  • Grăsimi sat.: 0.6g
  • Proteine: 29.1g
  • Fibre: 16.9g
  • Zahăr: 28.8g
  • ProPoints: 8
  • SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (866g)
Sara_MikeSara_Mike

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

n-i--

Petru Redactia Petitchef: va rog,(cred ca si multi alti cititori ai retetele prezentate de Dvs.,cum sunt si eu), sa faceti o selectie a retetelor ce va sunt trimise, si sa le trimiteti inapoi analfabetilor care se trezesc sa propuna toate prostiile ce le trec prin cap si sa ne manance timpul si nervii citindu-le, cum este aceasta individa care si "mananca prostiile screse".

abuz

anonymous

Am punctat pt. idee, in rest nu se intelege mai nimic...nu e nici in romana si nici explicita!

abuz

anonymous

Tu esti proasta rau de tot. Nu te joci si nu glumesti. Mai bine te-ai duce la scoala ca limba romana ai invatat-o dupa ureche ca la tigani, Pfui !

abuz

anonymous

"Piepturile de pui" Tu unde ai invatat romaneste? Parca se zice corect "Pieptii de pui"
"lobul de piept" Tu confunzi pieptul cu plamanul, ca numai ala are lobi!

abuz

cris_nedelcovici

...complicat...degeaba !!! si fiertul pieptului in aluminiu !!!!! nesanatos...

abuz

anonymous

Super bun !!!!!

abuz