Se taie pulpele de pui cubulețe. Se amestecă într-un bol: 1 lingură ulei de măsline, 5 linguri sos de soia și 2 căței de usturoi pisați. În această compoziție, se adaugă puiul și se lasă la rece o oră.
Se scoate puiul din bol, se presară faină pe el pe toate părțile și se pune in wok, în uleiul încins.
Se lasă în wok la foc mare amestecând tot timpul astfel încât să se rumenească bine pe toate părțile.
Cănd este gata, se sărează, se piperează și se stropeste cu sos Teryaki.
Cateva uleiuri si temperaturile la care se descompun (multe din substantele rezultate din descompunere sunt cancerigene), temperaturi care se numesc "puncte de fumegare":
Ulei de avocado - 271gr.C; Ulei de sofranel rafinat - 266gr.C; Ulei de masline extra light (eu nu l-am gasit in comert) - 242gr.C; Ulei de palmier (pe acesta il folosesc la prajit cartofi in baie de ulei) - 235gr.C Ulei de porumb rafinat - 232gr.C Ulei de floarea soarelui rafinat sau semirafinat - 232gr.C Ulei de masline extravirgin (pe acesta il gasesc in comert) - 191gr.C Untura - 188gr.C Unt - 177gr.C Ulei de floarea soarelui (prima presa) - 107gr.C
Asa ca daca tot vreau sa prajesc mai bine ma ingras putin folosind ulei de floarea soarelui decit sa ma imbolnavesc folosind ulei de masline. Oricum, pentru aceasta reteta se poate folosi un vas neaderent (cu invelis de ceramica de exemplu) fara ulei, marinata (sau "marinada" sau bait", cum vreti sa-i spuneti) asigura contactul bun cu fundul tigaii.
Daca chiar vreti sa folositi wok-ul (metoda de prajire in wok se numeste "Stir-frying" si se caracterizeaza prin folosirea de temperaturi mari, aproape de 300gr.C si timpi mici pe preparare, astfel pastrandu-se bine aromele si calitatile nutritive), atunci aduceti-va aminte de filmele, pe care sunt convinsa ca le-ati vazut, cu bucatarii care agita la viteza mare wok-ul.
O conditie a pastarii aromelor este "stingerea", cand sunt aproape gata bucatelele de carne, adica scaderea brusca a teperaturii prin varsarea unui lichid. Eu am folosit vin alb, dar am mai adaugat in marinata si o lingurita de ghimbir ras si o jumatate de ceapa rosie tocata marunt - se potrivesc nemaipomenit toate, usturoi, ceapa, ghimbir, sos de soia, cu vinul sau otetul balsamic, totul cu carnea de pui - si rezulta un gust grazav. A... nu am pus faina, wok-ul fiind incins nu se lipeste nimic de el, la temperatura mare faina se arde imediat dand un gust de ars, amar.
Comentarii:
E bn
Cateva uleiuri si temperaturile la care se descompun (multe din substantele rezultate din descompunere sunt cancerigene), temperaturi care se numesc "puncte de fumegare":
Ulei de avocado - 271gr.C;
Ulei de sofranel rafinat - 266gr.C;
Ulei de masline extra light (eu nu l-am gasit in comert) - 242gr.C;
Ulei de palmier (pe acesta il folosesc la prajit cartofi in baie de ulei) - 235gr.C
Ulei de porumb rafinat - 232gr.C
Ulei de floarea soarelui rafinat sau semirafinat - 232gr.C
Ulei de masline extravirgin (pe acesta il gasesc in comert) - 191gr.C
Untura - 188gr.C
Unt - 177gr.C
Ulei de floarea soarelui (prima presa) - 107gr.C
Asa ca daca tot vreau sa prajesc mai bine ma ingras putin folosind ulei de floarea soarelui decit sa ma imbolnavesc folosind ulei de masline. Oricum, pentru aceasta reteta se poate folosi un vas neaderent (cu invelis de ceramica de exemplu) fara ulei, marinata (sau "marinada" sau bait", cum vreti sa-i spuneti) asigura contactul bun cu fundul tigaii.
Daca chiar vreti sa folositi wok-ul (metoda de prajire in wok se numeste "Stir-frying" si se caracterizeaza prin folosirea de temperaturi mari, aproape de 300gr.C si timpi mici pe preparare, astfel pastrandu-se bine aromele si calitatile nutritive), atunci aduceti-va aminte de filmele, pe care sunt convinsa ca le-ati vazut, cu bucatarii care agita la viteza mare wok-ul.
O conditie a pastarii aromelor este "stingerea", cand sunt aproape gata bucatelele de carne, adica scaderea brusca a teperaturii prin varsarea unui lichid. Eu am folosit vin alb, dar am mai adaugat in marinata si o lingurita de ghimbir ras si o jumatate de ceapa rosie tocata marunt - se potrivesc nemaipomenit toate, usturoi, ceapa, ghimbir, sos de soia, cu vinul sau otetul balsamic, totul cu carnea de pui - si rezulta un gust grazav. A... nu am pus faina, wok-ul fiind incins nu se lipeste nimic de el, la temperatura mare faina se arde imediat dand un gust de ars, amar.
Este o reteta f buna ,eu am facut si a avut mare succes
Am urmat si eu aceasta reteta si au iesit delicioase!
Multumim pentru reteta!
La inceput taiam pulpele si la sfarsit scoteam din tigaie un pui prajit. fugiti ma cu ursul la alta masa.
Sosul de soia in cantitate mare da gust amar
GOOD
Trebuie incercat suna bine
Pai de ce le-ati lasat sa se arda?!? :))))))
Arata bine!