Petitchef

Pulpe de pui la wok

Gatit in felul acesta, puiul devine foarte fraged si suculent.

Felul principal
2 porții
1 oră
10 min
Foarte ușor
491 Kcal

Ingrediente

2

Preparare

  • Se taie pulpele de pui cubulețe.
    Se amestecă într-un bol: 1 lingură ulei de măsline, 5 linguri sos de soia și 2 căței de usturoi pisați. În această compoziție, se adaugă puiul și se lasă la rece o oră.
  • Se scoate puiul din bol, se presară faină pe el pe toate părțile și se pune in wok, în uleiul încins.
  • Se lasă în wok la foc mare amestecând tot timpul astfel încât să se rumenească bine pe toate părțile.
  • Cănd este gata, se sărează, se piperează și se stropeste cu sos Teryaki.
  • Se servește alături de legume sote sau orez.

    Să aveți poftă mare!

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 491Kcal
  • Carbo: 33.5g
  • Grăsimi: 11.4g
  • Grăsimi sat.: 2.3g
  • Proteine: 61.9g
  • Fibre: 2.3g
  • Zahăr: 5.7g
  • ProPoints: 12
  • SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (301g)


Întrebări:




Comentarii:

24/02/2013

E bn

(0) (0) Abuz
14/07/2012

Cateva uleiuri si temperaturile la care se descompun (multe din substantele rezultate din descompunere sunt cancerigene), temperaturi care se numesc "puncte de fumegare":

Ulei de avocado - 271gr.C;
Ulei de sofranel rafinat - 266gr.C;
Ulei de masline extra light (eu nu l-am gasit in comert) - 242gr.C;
Ulei de palmier (pe acesta il folosesc la prajit cartofi in baie de ulei) - 235gr.C
Ulei de porumb rafinat - 232gr.C
Ulei de floarea soarelui rafinat sau semirafinat - 232gr.C
Ulei de masline extravirgin (pe acesta il gasesc in comert) - 191gr.C
Untura - 188gr.C
Unt - 177gr.C
Ulei de floarea soarelui (prima presa) - 107gr.C

Asa ca daca tot vreau sa prajesc mai bine ma ingras putin folosind ulei de floarea soarelui decit sa ma imbolnavesc folosind ulei de masline. Oricum, pentru aceasta reteta se poate folosi un vas neaderent (cu invelis de ceramica de exemplu) fara ulei, marinata (sau "marinada" sau bait", cum vreti sa-i spuneti) asigura contactul bun cu fundul tigaii.

Daca chiar vreti sa folositi wok-ul (metoda de prajire in wok se numeste "Stir-frying" si se caracterizeaza prin folosirea de temperaturi mari, aproape de 300gr.C si timpi mici pe preparare, astfel pastrandu-se bine aromele si calitatile nutritive), atunci aduceti-va aminte de filmele, pe care sunt convinsa ca le-ati vazut, cu bucatarii care agita la viteza mare wok-ul.

O conditie a pastarii aromelor este "stingerea", cand sunt aproape gata bucatelele de carne, adica scaderea brusca a teperaturii prin varsarea unui lichid. Eu am folosit vin alb, dar am mai adaugat in marinata si o lingurita de ghimbir ras si o jumatate de ceapa rosie tocata marunt - se potrivesc nemaipomenit toate, usturoi, ceapa, ghimbir, sos de soia, cu vinul sau otetul balsamic, totul cu carnea de pui - si rezulta un gust grazav. A... nu am pus faina, wok-ul fiind incins nu se lipeste nimic de el, la temperatura mare faina se arde imediat dand un gust de ars, amar.

(1) (0) Abuz
12/07/2012

Este o reteta f buna ,eu am facut si a avut mare succes

(0) (0) Abuz
12/07/2012

Am urmat si eu aceasta reteta si au iesit delicioase!
Multumim pentru reteta!

(0) (0) Abuz
12/07/2012

La inceput taiam pulpele si la sfarsit scoteam din tigaie un pui prajit. fugiti ma cu ursul la alta masa.

(0) (0) Abuz
12/07/2012

Sosul de soia in cantitate mare da gust amar

(0) (0) Abuz
12/07/2012

GOOD

(0) (0) Abuz
12/07/2012

Trebuie incercat suna bine

(0) (0) Abuz
Cooking with love, 12/07/2012

Pai de ce le-ati lasat sa se arda?!? :))))))

(0) (0) Abuz
cosminas, 08/07/2012

Arata bine!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cum să gătești pulpe de pui la cuptor?
Cum să gătești pulpe de pui la cuptor?
2 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești pulpe de pui într-o tigaie?
Cum să gătești pulpe de pui într-o tigaie?
2 porții
59 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Legume si creveti la wok
Legume si creveti la wok
3 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Wok-ul - tigaia minune Wok-ul - tigaia minune Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Ficatul de pui - alimentul contestat de nutritionisti Ficatul de pui - alimentul contestat de nutritionisti

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează