Dupa o reteta a lui Radu Anton Roman, o mancare delicioasa, extraordinara, divina si ar mai fi cateva cuvinte de ridicare in slavi, dar te las pe tine sa le adaugi listei, de indata ce o vei prepara. Eu am innebunit din cauza mirosului si mai ca nu am inceput sa mananc direct din oala.
Condimentezi carnea cu sare, piper, cimbru, boia. Intr-o oala potrivita (care se poate da apoi la cuptor) se pun la prajit pulpele in jumate lingura de unt. In paralel preincalzesti cuptorul la 190 de grade si intr-un ibric pregatesti supa de pui punand la fiert 200 ml de apa cu doua lingurite de legume deshidratate sau un cub Knorr. Cand pulpele s-au rumenit cat de cat, torni 100 ml de supa peste ele, le mai lasi un minut pe foc si le dai la cuptor 15-20 de min.
In rastimpul asta, intr-o tigaie, pui la calit in restul de unt ceapa taiata, ciupercutele feliate si keizerul cuburi. Cand au prins culoare, adaugi restul de supa si vinul si le lasi sa se patrunda cat sta puiul la cuptor. Cand s-au scurs cele 20 de min, adaugi compozitia din tigaie peste cea din oala, pui si jumatate din cantitatea de smantana (150 ml) si mai lasi oala la cuptor 30 de min.
Amesteci smantana ramasa cu oul batut, usturoiul pisat, patrunjelul, sare, piper, cimbru. Scoti oala de la cuptor, cu un polonic iei putin din zeama fierbinte si torni peste amestecul cu smantana amestecand apoi rastorni tot sosul in oala si mai lasi 5 min. la cuptor. Servesti fierbinte cu mamaliguta alaturi si un paharel de ?libovi?? maramureseana. Sa ai pofta!
1. poate 1,5 ore...2. de ce ciuperci din conserva? 3. cate ochiuri de la aragaz sunt folosite? mamaliguta, cuptor, calire, etc 4. Knorr?? acum 30 de ani poate... Sa traiasca colesterolul!
Acum sunt la serviciu.Am vazut aceasta reteta de foarte mult timp pe site-ul asta,dar nu am preparat-o din varii motive.Dar azi dimineata am reusit sa o prepar si sa stiti ca gustul e DIVIN......Nu am cuvinte , e senzationala , e super delicioasa.Nu am avut cum sa fac si mamaliguta de rigoare pentru ca eram singura acasa dar am mancat eu la pranz si sa stiti ca nu ma mai puteam opri.E senzationala reteta.Diseara cand ma duc acasa abia astept sa mai mananc o portie.........ma intreb daca voi mai gasi ceva.......... Pupici multi tuturor.
Pentru un gust mai bun si o mancare mai sanatoasa eu as folosi ciuperci proaspete si as renunta la cubul Knorr in favoarea supei de pui sau de legume. Ar mai trebui specificat ce fel de smantana folosesti - de gatit sau fermentata?- pentru ca e o mare diferenta de gust intre ele. Si nu stiu de ce "manastiresc". Ce legatura are cu manastirea?
Comentarii (44):
1. poate 1,5 ore...2. de ce ciuperci din conserva? 3. cate ochiuri de la aragaz sunt folosite? mamaliguta, cuptor, calire, etc 4. Knorr?? acum 30 de ani poate... Sa traiasca colesterolul!
Bun
F.bun,f.gustos
Rapida si gustoasa. nu inteleg de ce il numiti pui manastiresc. in manastiri nu se consuma carne.
Foarte buna, da eu am facut o fara mamaliga(nu mi place mamaliga)
O minunatie ........foarte bine mirositoare dar si foarte gustoasa
Acum sunt la serviciu.Am vazut aceasta reteta de foarte mult timp pe site-ul asta,dar nu am preparat-o din varii motive.Dar azi dimineata am reusit sa o prepar si sa stiti ca gustul e DIVIN......Nu am cuvinte , e senzationala , e super delicioasa.Nu am avut cum sa fac si mamaliguta de rigoare pentru ca eram singura acasa dar am mancat eu la pranz si sa stiti ca nu ma mai puteam opri.E senzationala reteta.Diseara cand ma duc acasa abia astept sa mai mananc o portie.........ma intreb daca voi mai gasi ceva..........
Pupici multi tuturor.
Comentariul tău: excelent, o minunatie pentru ca-iti lasa gura apa!!!!!!!!!!!!!!
Papa bun!
Pentru un gust mai bun si o mancare mai sanatoasa eu as folosi ciuperci proaspete si as renunta la cubul Knorr in favoarea supei de pui sau de legume. Ar mai trebui specificat ce fel de smantana folosesti - de gatit sau fermentata?- pentru ca e o mare diferenta de gust intre ele. Si nu stiu de ce "manastiresc". Ce legatura are cu manastirea?