Se curăţă puiul, se spală şi se uscă cu un şerveţel de bucătărie.
Se încălzeşte cuptorul la 200°C.
Condimentele se amestecă cu uleiul. Eu folosesc: sare, piper, curry, puţină boia.
Se masează puiul cu amestecul de ulei şi condimente, atât în exterior, cât şi în interior. Eu pun crenguţa de rozmarin între pielea şi pieptul puiului, pentru a nu se arde (rozmarinul devine amar dacă se arde).
Brathaenchen (3)
Se aşează puiul pe suport şi se dă la cuptor pentru cca. o oră. Se verifică totuşi după 45 minute, să nu se ardă. (E mai bine să stea mai mult la temperatură mai mică, decât o jumătate de oră la temperatură mare.)
Eu servesc puiul la cuptor cu salată.
Brathaenchen (10)
Varianta pe sticlă: Se ia o sticlă de bere goală, se umple cu apă călduţă. Se aşează puiul condimentat pe sticlă. Se ia o cratiţă lată (mai lată decât puiul, pentru a nu se scurge grăsimea de pe pui în cuptor). Se pune apă la fel de caldă ca în sticlă, în mijlocul cratiţei se pune sticla cu puiul şi se dă la cuptor. Dacă în timpul prăjirii apa scade, se poate adăuga apă, dar doar fierbinte. Dacă se pune apă rece sticla va crăpa. Varianta pe cutia de bere: Se ia o cutie de bere, de preferinţă una mai lungă şi se goleşte cam un sfert din bere. Se aşează puiul pe cutie. Se ia o cratiţă lată care să încapă în cuptor sau o tavă de cuptor, în care să se scurgă grăsimea. Se pune cutia cu puiul şi se dă la cuptor. Carnea de pui va primi o aromă plăcută de bere. Atenţie la scoaterea puiului din cuptor.
Varianta în tavă: Se poate prăji puiul întreg în tavă astfel: se taie puiul pe lungime pe spate şi se desface. Se aşează puiul cu partea interioară în jos (pielea să fie deasupra). În acest caz timpul de prăjire se va reduce puţin.
Eu folosesc varianta " pe sticla " de cca 10 ani. Insa trebuie o sticla mai maricica si mai groasa( sticla e bun conducator de caldura si puiul se frige bine si in interior) Folosesc o sticla stil de... sampanie, evident cu etichetele razuite:))
Comentarii (36):
Si eu am gatit acasta reteta... o zi buna
O.K
Super buna
Buuuuuuuun!
Eu folosesc varianta " pe sticla " de cca 10 ani. Insa trebuie o sticla mai maricica si mai groasa( sticla e bun conducator de caldura si puiul se frige bine si in interior) Folosesc o sticla stil de... sampanie, evident cu etichetele razuite:))
Excelent!!!
Excelenta
Fffffffff buna mai ales cu pui de tara
10 puncte super buna
Foarte gustoasa il pregatesc de craciun