Petitchef

Pui cu sos de telina si smantana

Felul principal
2 porții
7 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Se spala copanele, se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se cresteaza in 4-5 locuri, cu taieturi cam de 1 cm adancime. Se sareaza si se pipereaza.
  • Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, se adauga pulpele si se rumenesc rapid cate 2 minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie si se pun deoparte.
  • Se adauga in tigaie ceapa si usturoi si se gatesc 4-5 minute la foc mic-mediu amestecand frecvent, pana se inmoaie. Atentie, nu trebuie sa se rumeneasca.
  • Intre timp se curata telina, cu un cutit econom, de pielita lemnoasa si se feliaza. Se adauga apoi in tigaie si se gateste 2 minute la foc mic-mediu, amestecand frecvent.
  • Se adauga vinul si fondul si se amesteca. Se da lichidul in clocot, se adauga pulpele de pui, se micsoreaza flacara si se fierb incet, acoperite, timp de 10-15 minute, pana ce sunt facute.
  • Se adauga smantana si se amesteca rapid. Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca 2-3 minute.
  • Se scot pulpele din tigaie si se proceseaza mixtura de telina intr-un blender, pana ce se obtine un piure omogen. Se adauga mararul si se amesteca. Se servesc copanele stropite din belsug cu sosul de telina, alaturi de orez fiert.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui curry în lapte de cocos
Pui curry în lapte de cocos
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

10 moduri de a folosi frunzele de telina 10 moduri de a folosi frunzele de telina From „Salsa” with love! From „Salsa” with love! Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează