Pui cu sos de telina si smantana

Ingrediente
2
Rețete inrudite
-
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
-
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
-
Pui teriyaki cu sosul japonez dulce și savuros pe care îl vei iubi!
-
Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
Preparare
Preparare7 min
Gătire30 min
- Se spala copanele, se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se cresteaza in 4-5 locuri, cu taieturi cam de 1 cm adancime. Se sareaza si se pipereaza.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, se adauga pulpele si se rumenesc rapid cate 2 minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie si se pun deoparte.
- Se adauga in tigaie ceapa si usturoi si se gatesc 4-5 minute la foc mic-mediu amestecand frecvent, pana se inmoaie. Atentie, nu trebuie sa se rumeneasca.
- Intre timp se curata telina, cu un cutit econom, de pielita lemnoasa si se feliaza. Se adauga apoi in tigaie si se gateste 2 minute la foc mic-mediu, amestecand frecvent.
- Se adauga vinul si fondul si se amesteca. Se da lichidul in clocot, se adauga pulpele de pui, se micsoreaza flacara si se fierb incet, acoperite, timp de 10-15 minute, pana ce sunt facute.
- Se adauga smantana si se amesteca rapid. Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca 2-3 minute.
- Se scot pulpele din tigaie si se proceseaza mixtura de telina intr-un blender, pana ce se obtine un piure omogen. Se adauga mararul si se amesteca. Se servesc copanele stropite din belsug cu sosul de telina, alaturi de orez fiert.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!