Se spala copanele, se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se cresteaza in 4-5 locuri, cu taieturi cam de 1 cm adancime. Se sareaza si se pipereaza.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, se adauga pulpele si se rumenesc rapid cate 2 minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie si se pun deoparte.
Se adauga in tigaie ceapa si usturoi si se gatesc 4-5 minute la foc mic-mediu amestecand frecvent, pana se inmoaie. Atentie, nu trebuie sa se rumeneasca.
Intre timp se curata telina, cu un cutit econom, de pielita lemnoasa si se feliaza. Se adauga apoi in tigaie si se gateste 2 minute la foc mic-mediu, amestecand frecvent.
Se adauga vinul si fondul si se amesteca. Se da lichidul in clocot, se adauga pulpele de pui, se micsoreaza flacara si se fierb incet, acoperite, timp de 10-15 minute, pana ce sunt facute.
Se adauga smantana si se amesteca rapid. Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca 2-3 minute.
Se scot pulpele din tigaie si se proceseaza mixtura de telina intr-un blender, pana ce se obtine un piure omogen. Se adauga mararul si se amesteca. Se servesc copanele stropite din belsug cu sosul de telina, alaturi de orez fiert.