Pui cu smantana a la suceava
Denumirea nu-mi apartine, ci este luata din “Almanahul gospodinei”. Azi cand am venit de la munca, foame mare…in frigider niste piept de pui si smantana. La indemana oricui…frige carnea si toarna smantana peste, dar am zis ca fac ceva ca la carte. Am luat cartea si am prestat: Pui cu smantana a la Suceava! Piept de pui fraged, sos cremos ce se potriveste de minune cu un pui de mamaliga cu branza de burduf…ceva usor de seara
Ingrediente
6
Preparare
Preparare10 min
Gătire40 min
- Carnea se taie fasii si se prajeste intr-o tigaie incinsa in 50 g de unt.
- Separat intr-o cratita se topeste untul ramas, se adauga faina si se omogenizeaza.
Apoi se adauga laptele si cu un tel se amesteca pana cand faina s-a dizolvat complet in lapte - Se adauga smantana si se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute amestecand din cand in cand. Totul se transforma intr-un sos super cremos.
- Sosul format se rastoarna peste carne, se amesteca si la foc domol se lasa sa fiarba inca 15-20 minute amestecand din cand in cand.
- Se potriveste de sare si piper. Cand este gata se presara patrunjelul. Se serveste alaturi de mamaliga calda
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 428Kcal
- Carbo: 7.3g
- Grăsimi: 29.5g
- Grăsimi sat.: 17.8g
- Proteine: 33.8g
- Fibre: 0.3g
- Zahăr: 4.2g
- ProPoints: 11
- SmartPoints: 15
Informații nutriționale pentru 1 porție (240g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Georgiana
Super!
am gătit această rețetă
anonymous
Minunat de buna!
am gătit această rețetă
anonymous
Ca la mama acasa (e moldoveanca)
am gătit această rețetă
anonymous
Sosul nostru iubit! Mersi tare mult pt reteta!
anonymous
O BUNATATE!!!!
anonymous
O reteta extraordinar de buna...incercati

vasile_georgita
O minunatie !!!!
anonymous
Delicios
anonymous
Super!
anonymous
Super bunnnn