Petitchef

Pui cu smantana a la Suceava

Denumirea nu-mi apartine, ci este luata din “Almanahul gospodinei”. Azi cand am venit de la munca, foame mare…in frigider niste piept de pui si smantana. La indemana oricui…frige carnea si toarna smantana peste, dar am zis ca fac ceva ca la carte.

Am luat cartea si am prestat: Pui cu smantana a la Suceava! Piept de pui fraged, sos cremos ce se potriveste de minune cu un pui de mamaliga cu branza de burduf…ceva usor de seara

Felul principal
6 porții
10 min
40 min
Ușor
428 Kcal

Ingrediente

6

Preparare

  • Carnea se taie fasii si se prajeste intr-o tigaie incinsa in 50 g de unt.
  • Separat intr-o cratita se topeste untul ramas, se adauga faina si se omogenizeaza.
    Apoi se adauga laptele si cu un tel se amesteca pana cand faina s-a dizolvat complet in lapte
  • Se adauga smantana si se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute amestecand din cand in cand. Totul se transforma intr-un sos super cremos.
  • Sosul format se rastoarna peste carne, se amesteca si la foc domol se lasa sa fiarba inca 15-20 minute amestecand din cand in cand.
  • Se potriveste de sare si piper. Cand este gata se presara patrunjelul. Se serveste alaturi de mamaliga calda

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 428Kcal
  • Carbo: 7.3g
  • Grăsimi: 29.5g
  • Grăsimi sat.: 17.8g
  • Proteine: 33.8g
  • Fibre: 0.3g
  • Zahăr: 4.2g
  • ProPoints: 11
  • SmartPoints: 15
Informații nutriționale pentru 1 porție (240g)


Poze

Pui cu smantana a la Suceava
Pui cu smantana a la Suceava - poza 2

Întrebări:




Comentarii (15):

Georgiana, 31/08/2021

Super!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/01/2014

Minunat de buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/08/2013

Ca la mama acasa (e moldoveanca)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/09/2014

Sosul nostru iubit! Mersi tare mult pt reteta!

(0) (0) Abuz
15/01/2014

O BUNATATE!!!!

(0) (0) Abuz
14/01/2014

O reteta extraordinar de buna...incercati

(0) (0) Abuz
vasile_georgita
vasile_georgita, 07/11/2013

O minunatie !!!!

(0) (0) Abuz
28/08/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
20/06/2013

Super!

(0) (0) Abuz
04/06/2013

Super bunnnn

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1 h 23 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pui tandoori petitchef
Pui tandoori petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui cu salsa de soia si miere
Pui cu salsa de soia si miere
2 porții
2 h 22 m
Foarte ușor
3.8 / 5

Articole conexe

Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Sosul cu smantana Sosul cu smantana O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează