Denumirea nu-mi apartine, ci este luata din “Almanahul gospodinei”. Azi cand am venit de la munca, foame mare…in frigider niste piept de pui si smantana. La indemana oricui…frige carnea si toarna smantana peste, dar am zis ca fac ceva ca la carte.
Am luat cartea si am prestat: Pui cu smantana a la Suceava! Piept de pui fraged, sos cremos ce se potriveste de minune cu un pui de mamaliga cu branza de burduf…ceva usor de seara
Carnea se taie fasii si se prajeste intr-o tigaie incinsa in 50 g de unt.
Separat intr-o cratita se topeste untul ramas, se adauga faina si se omogenizeaza. Apoi se adauga laptele si cu un tel se amesteca pana cand faina s-a dizolvat complet in lapte
Se adauga smantana si se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute amestecand din cand in cand. Totul se transforma intr-un sos super cremos.
Sosul format se rastoarna peste carne, se amesteca si la foc domol se lasa sa fiarba inca 15-20 minute amestecand din cand in cand.
Se potriveste de sare si piper. Cand este gata se presara patrunjelul. Se serveste alaturi de mamaliga calda
Comentarii (15):
Super!
Minunat de buna!
Ca la mama acasa (e moldoveanca)
Sosul nostru iubit! Mersi tare mult pt reteta!
O BUNATATE!!!!
O reteta extraordinar de buna...incercati
O minunatie !!!!
Delicios
Super!
Super bunnnn