Reteta de pui cu gogosar si masline este unul dintre deliciile toamnei. Desi par multe ingrediente si multi pasi de urmat, acest preparat cu multe legume si arome diverse este o tocanita usor de pregatit pentru o cina, dar si reteta perfecta pentru o masa de pranz in familie.
Condimentam bucatile de pui cu sare si cu piper macinat. Taiem ciupercile in sferturi.
Pregatim aragazul si o cratita mica in care vom fierbe ciupercile. Punem apa in cratita. Adaugam sare si apoi ciupercile. Lasam sa fiarba, iar apoi le scurgem.
Pregatim o tigaie inalta in care punem uleiul. Cand uleiul s-a incalzit adaugam bucatile de piept de pui si le lasam la prajit pana cand devin aurii. Cand pieptul de pui a devenit auriu, il scoatem din tigaie si-l punem intr-o tava pentru cuptor.
Tocam marunt ceapa. Taiem fin usturoiul. Taiem gogosarii in fasii.
Asezam tigaia impreuna cu uleiul ramas de la pui inapoi pe aragaz. Adaugam ceapa si usturoiul si calim timp de 2 minute. Punem feliile de gogosar, ciupercile fierte si scurse, maslinele, pasta de rosii, feliile de mandarina si 100 ml de apa. Amestecam si lasam totul sa fiarba.
Incalzim cuptorul. Amestecam vinul cu mustarul si rasturnam amestecul obtinut peste bucatile de piept de pui din tava. Adaugam in tava foaia de dafin si boabele de piper.
Cand legumele din tigaie au devenit moi, inchidem aragazul. Rasturnam legumele fierte peste puiul din tava si amestecam. Introducem vasul in cuptorul incalzit pentru 20 de minute. Scoatem din cuptor si servim.
Perfect! Astept sa-mi spuneti cum a fost!