Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu-mare. Bucatile de pui se condimenteaza cu piper negru si sare. Se adauga apoi in tigaie si se lasa sa se rumenesca 10-15 minute pe toate partile.
Se mai adauga putina supa de pui si se distuie. Apoi se scot bucatile din tigaie si se pun deoparte. Se reduce focul la mediu si se face sosul de sofran. Se adauga ceapa taiata marunt. Cand devine sticloasa, se adauga usturoiul proaspat tocat, foaia de dafin, boiaua de ardei, vinul si zeama de carne, cat e necesar.
Dupa ce scade sosul se adauga si bucatile de pui in tigaie si se mai tine 10 minute. Se scoate frunza de dafin. Intre timp maslinele verzi se pun la fiert intr-o craticioara mica.
Dupa cateva clocote se scurg si se adauga impreuna cu 1-2 linguri suc de lamaie peste bucatile de pui. Se adauga apoi sofranul si smantana si se mai lasa doar un clocot. Se serveste cu orez.