Spalam pieptul de pui in apa rece, il stergem cu un prosop de hartie si-l taiem in fasii subtiri. Punem bucatile de carne intrun bol si presaram peste carne amestecul de condimente "5 arome", sosul de soia "dark" si sosul de chilli. Daca vreti reteta mai picanta, puteti pune mai mult sos de chilli fata de reteta mea.
Le amestecam bine si lasam in aceasta marinada 30 de minute. In timp ce carnea se marineaza, punem la fiert taiteii, in apa cu sare si cu timpul recomandat de producator. Dupa ce s-au fiert, se scurg de apa, se clatesc cu apa rece si stropim cu foarte putin ulei de susan pentru a nu se lipi intre ei, dar si pentru aroma de afumat pe care o da uleiul de susan. Amestecam taiteii.
Legumele le taiem julien pe toate. Germenii de soia, le scoatem din borcan si le spalam cu apa rece si le scurgem de apa cu o strecuratoare.
Revenim la carne, dupa cele 30 de minute de marinare. Luam faina si presaram peste carne si amestecam dinnou foarte bine, pana ce faina se depune peste carnea marinata. Este un mic secret de a pastra carnea mai suculenta .
Incingem wokul si uleiul de arahide. Punem carnea la prajit. Prajiti carnea pana se rumeneste si sa nu va fie frica de culoarea maro pe care o prezinta, pentru ca asa ar trebui sa fie carnea cu faina pe ea.
Cand carnea e rumena, punem in wok toate legumele taiate juliene. Le prajim amestecand acum continuu inca 1 minut. Adaugam si germenii de soia. Taiteii pregatiti anterior, se adauga in wok si amestecam foarte bine toata aceasta compozitie inca 1 minut.
Mai adaugam si ceapa verde, taiata in diagonala, punem sosul de soia nornal in wok si restul de ulei de susan. Si desigur, totul se amesteca bine inca 30 de secunde. Scoatem wokul de pe foc si punem in farfurie.
Comentarii:
Foarte buna!
Grozav de buna:)
Nu imi place condimentul 5 arome, contine cumin.
Super, hmmm de delicioasa
Good!
Nu am cuvinte,sunt o indragostita de mancarea chinezeasca,felicitari!am sa o prepar si eu