O reteta italiana clasica, plina de culoare si arome. Se poate servi cu o painica proaspata, crocanta si delicioasa, noi asa am facut, dar merge, la fel de bine si cu piure de cartofi sau orez. Un pahar de vin rosu, cu personalitate, se potriveste foarte bine. Cred ca acest "chicken cacciatore" este un fel de "boeuf bourguignon" al italienilor, deci o nebunie de arome, creata din ingrediente simple, de sezon, cu multa pasiune si un ingredient minunat: vinul.
Uleiul se incinge intr-o cratita incapatoare, in care adaugam pulpele de pui si le prajim cinci minute, la foc mediu spre mic, dupa care adaugam ceapa tocata, morcovul taiat rondele si ardeiul gras cubulete.
Asezonam cu sare si piper si adaugam ardeiul iute tocat (cu seminte, pentru o aroma intensa si fara seminte, pentru un gust mai estompat), usturoiul maruntit, frunzele de salvie, maslinele si le imbatam cu vinul rosu bogat si el in arome. Lasam sa fiarba, pana ce un sfert din lichid s-a evaporat.
Este timpul acum pentru rosii sa intre in scena, dupa ce au fost curatate de pielita si taiate in cubulete. Le adaugam la tocanita, lasam sa fiarba 3 minute si luam vasul de pe foc.
Golim partea lichida a preparatului intr-un vas pentru cuptor, adaugam crenguta de rozmarin (intreaga, pentru a o putea indeparta din mancare) pulpele de pui si dam la cuptor pentru 25-30 de minute, la penultima treapta a cuptorului, pana se rumeneste mancarea si sosul devine cremos Se asezoneaza cu patrunjel tocat.
Stiti ce inseamna (burgunion?????))eu cred ca nu vazind ca ingredientele nu sint in aceasta reteta si beof????? la fel italieni au beof??? elencatimil si mie grazie
Comentarii (21):
Excelenta reteta ! Multumesc
Comentariul tău:awseome
Cum adică golul partea lichidă într-un vas de cuptor si o lăsăm să se rumeneasca? Nu prea suna bine ultima parte
Stiti ce inseamna (burgunion?????))eu cred ca nu vazind ca ingredientele nu sint in aceasta reteta si beof????? la fel italieni au beof??? elencatimil si mie grazie
Super buono......
Super
Super!
Buna!
Est tres booone!
Absolut delicios. O explozie de arome, o surpriza placuta.