Marinat coroana cu un amestec din: ulei de masline, lamaie, cimbru(dupa gust), praf de usturoi, paprika, condimente grecesti, sare si piper.Lasat la marinat aproximativ 20 ore.
Pregatim o tava cu gratar, in care punem putina apa. Invelim coroana cu felii de bacon, de jur imprejur,imediat sub coastele dezgolite de carne. Fixam feliile de bacon cu scobitori. Pentru a proteja oasele sa se arda, le invelim cu folie de aluminiu.
Punem coroana de porc in tava si turnam marinatul in interiorul coroanei; acoperim mijlocul cu folie de aluminiu, astfel incat marinatul va fierbe incet, patrunzand bine in carne.
Dam coroana la cuptor la 350F (convection)si lasam aproximativ 3 ore sau pana temperatura carnii a juns la 160F (cand masuram temperatura carnii, avem grija ca termometrul sa nu atinga grasimea sau osul).
Cand temperatura carnii a atins 160F, scoatem tava din cuptor si invelim coroana cu folie de aluminiu si o lasam sa se "odihneasca" timp de aproximativ 30min. Temperatura carnii va urca la 165F, care, asa cum spune reteta, va ajuta carnea sa isi pastreze culoarea roz si dupa ce se raceste.
Daca dupa ce scos coroana din cuptor mai exista exces de marinat in interiorul coroanei, indepartam putin cu un cutit ascutit mijlocul coroanei- astfel, lichidul se va scurge in tava. Indepartam folia de aluminiu de pe coaste si scobitorile care fixau baconul de carne.