Pulled pork

Felul principal
7 porții
Foarte ușor
6 h 10 m

Pulled pork este in esenta este o halca mare de carne frecata bine cu tot felul de mirodenii si lasata la cuptor cel putin 6 ore. Se face incredibil de usor si nici nu trebuie multe ingrediente. Se scoate din cuptor si se rupe fasii cu 2 furculite si ... asta e partea cea mai grea din toata reteta:)

Ingrediente

7

Preparare

Preparare10 min
Gătire6 ore
  • Pulled pork - Preparare etapa 1Se amesteca: zaharul+ paprika+ sarea+sosul de gratar + apa.
  • Pulled pork - Preparare etapa 2Puneti spata de porc in acest amestec si frecati-o bine.
  • Pulled pork - Preparare etapa 3Apoi puneti-o intr-un vas de copt si turnati amestecul peste ea. Asezati frunzele de dafin pe carne.
  • Pulled pork - Preparare etapa 4Coaceti la 120° C timp de 6 - 7 ore. Stropiti regulat carnea cu sos astfel incat sa nu se usuce. Daca aveti un termometru de gatit, temperatura interiorul carnii ar trebui sa atinga 90° C.
  • Pulled pork - Preparare etapa 5Dupa gatire, carnea se sfarama cu ajutorul furculitei.
  • Pulled pork - Preparare etapa 6Puteti recupera sosul din tava de copt si il puteti servi cu carne.
  • Pulled pork - Preparare etapa 7Gata!

Observații

Carnea : se poate folosi spata, ceafa sau orice alta bucata, care sa aiba si ceva grasime

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Diana

Carnea se lasa in marinada cel putin o zi, pentru a intra bine condimentele in carne si fragezire. Din950 gr macra..pana la sf ba ramane cu mult mai putina carne, pentru maxim 2,3 portii?nu7

abuz

John_

1. Marinada este prea simpla. 2. Carnea se lasa cel putin 2 zile in frigider, in marinada. 3. Cel mai bine se coace pe un pat de ceapa, format din multe cepe taiate in sferturi care la final pot servi ca si garnitura, 4. Sosul rezultat va fi negru ca smoala, foarte inestetic si insuficient. Se pregateste un sos separat, de regula barbeque. Se serveste cu rondele de ceapa, cartofi copti, dulceata de ardei iute. 5. Prea lunga asteptarea pentru max. 650 gr de carne, fiindca atat va mai ramane, total insuficient pentru 7 portii.

abuz