Se lasa deoparte pt 10 minute. Se adauga uleiul, sarea si jumatate din faina se amesteca pana se obtine o compozitie fina.
Se adauga si restul de faina si se framanta pana la obtinerea unui aluat care nu se mai lipeste de maini.
Se acopera bolul si se lasa deoparte pana aluatul isi dubleaza volumul, apoi se intinde la dimensiunea formei de pizza si se mai lasa 15 minute.
In timp ce aluatul creste se pregateste sosul bechamel. Se da laptele in clocot impreuna cu foaia de dafin si ceapa taiata in 4, apoi se trage deoparte, se acopera si se lasa sa infuzeze 15 minute. Intr-o alta cratita se topeste untul si se adauga faina amestecand pt 1 minut.
Se adauga laptele incet, amestecand incontinuu pana se incorporeaza cu totul si sosul se ingroasa ,se adauga carnea de crab si jumatate din branza de capra.
Se incalzeste cuptorul la 400ºF/200ºC. Mie-mi place sa coc blatul 5-7 minute inaitne de a-l acoperi cu ingrediente, insa nu e obligatoriu. Se impart bucatile de somon afumat la cald pe toata suprafata blatului, se pune sosul bechamel cu lingura, sa acopere bine somonul.
Se presara ceapa tocata, numai partea alba deocamdata, se adauga si restul de branza, sub forma de bucatele, presarate ici si colo. Se coace pt 30 minute sau pana cand marginea blatului este rumena. Se astern frumos feliile de somon afumat la rece si se presara ceapa verde tocata marunt.