Se combina lintele, ceapa, sarea, chilli, foile de dafin si condimentele in zeama de pui sau apa in care veti pune 2 cuburi de maggie.
Se lasa la foc mediu circa 20 -30 minute pentru a fierbe lintea.Dupa ce au fiert, se adauga si bulgurul cu zeama de lamie.Se mai adauga condimente daca este necesar.
Dupa ce lintea si bulgurul sunt facute se da focul la mic si intr-o tigaie care sa nu lipeasca intr-o lingura de ulei de masline se pune dovlecelul taiat, dovleacul, usturoiul pisat, lamaia rasa, putina scortisoara, sare si putina zeama de lamaie.Se lasa pe foc cc 10 min, dupa care se scoate din aceasta tigaie si se rastoarna in oala cu linte si bulgur.
Se amesteca si se mai lasa la foc mic si se adauga si morcovul.Cand totul este gata, se stinge focul si se serveste.
Se poate servi in combinatie cu iaurt sau pane "pita".