Piftie de curcan
Ingrediente
Rețete inrudite
Chiftelute ikea cu sos
Preparare
- Aripile de curcan impreuna cu piciorul de porc se fierb 60 minute in cca. 3-4 litri de apa cu sare si un cub de knorr – legume, in oala sub presiune.
- Cand s-au fiert se opreste focul, se scoate carnea din oala, se lasa putin sa se raceasca si se curata de pe oase.
- Usturoiul curatat si pisat se pune zeama de piftie, se amesteca 3-4 minute, apoi toata zeama o strecuram pentru a o separa de bucatile de usturoi.
- Carnea dezosata o punem in castroane, iar zeama o turnam deasupra si dam totul la rece, pana se incheaga.
- Cantitatea de carne a fost suficienta pentru a obtine o piftie bine inchegata, fara a folosi si gelatina.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
La piftia de curcan nu se pune porc si se pun legume nu delicat si alte chimicale este super
Eu credca e buna si cu piciorusul de porc. Acesta va da consistenta piftiei.
Nu se spune nimic in reteta despre legume ci doar Knorr de legume. Eu as
folosi cateva radacinoase pe care apoi le-as indeparta, Si asta pentru gust, numai.
Ai facut un aspic cu gust de supa. Ori faci piftie, ori aspic, ori supa, hotaraste-te ! La piftie nu se pun legume si nici concentrat de supa, aspicul se face cu legume pe care le tai in diferite forme dupa ce au fiert ca sa arate frumos in aspic dar fara knorr, iar la supa se pun legume (mai bine zis radacinoase)dar concentratul de supa este optional (il pune numai cine nu are probleme ca foloseste asa ceva) in schimb nu are ce cauta piciorul de porc aici. Asa ca hotaraste-te ce faci ca ce ai facut tu e un talmes-balmes.