Pentru că pieptul de la un pui crescut la țară este cu mult mai ațos, trebuie fiert bine înainte de al găti în fel și chip.
Se pune la fiert în apă rece cu un praf de sare și se fierbe minim 20 minute. Când este gata se stoate și se lasă la zvântat.
Se tranșează fâșii lungi.
Se încinge puțin ulei într-o tigaie și se rumenește bine pe toate părțile, după care se scoate și se păstrează la cald.
În uleiul rămas călim foarte puțin ceapa tocată mărunt.
Adăugăm mazărea congelată și amestecăm bine.
Turnăm apă fierbinte cât să acopere mazărea și lăsăm să fiarbă 10-15 minute în funcție de mazăre. (verificăm după 10 minute dacă este fiartă, în caz contrar se mai lasă 5 minute).
Adăugăm roșiile din conservă cu tot cu sos și mărarul proaspăt tocat mărunt și mai lăsăm 5 minute pe foc.
Condimentăm cu sare și piper.
Aducem carnea în cratiță și acoperim până la servire.
Cum sa fierbi pieptul de pui?? Cum se comenta, pierzi toate vitaminele! Inadmisibil! Rumenesti un pic ceapa si adaugi feliutele de pui Mazarea congelata este de f multi producatori, cu timp de fierbere diferit, mare atentie! As recomanda Bonduelle. Dar, eu prefer mazare cu morcovi la borcan, este exceptionala si se fierbe max 5 min, peste compozitia de ceapa si pui rumeniti. CIAO/Suc de rosii sau pasta de tomate (este mai densa si mai gustoasa), de ce nu cubulete rosii la conserva (decojite), dupa ce fierbe se asteapta un pic sa se raceasca si se adauga mararul, niciodata in compozitie inainte de fierbere! Bineinteles se pun din timp sare si piper. Prefer sa tai pieptul de pui in cuburi. Atentie, cand este din conserva/borcan, mazarea poate fi deja sarata! Pofta buna!
De ce fierbe pieptul de pui ,,,ca sa iasa toate vitaminele din el ''' Eu fac aceasta mincare de foarte multi ani ,calesc ceapa adaug putina apa si pieptul de pui taiat cubulete lasindu-l la foc mic sa fiarba in cratita acoperita cu capac,daca e mazare proaspata se adauga mai repede daca este de la conserva se pune odata cu rosiile si spre sfirsit se adauga restul si asa ramin toate vitaminile in mincare ,multumim & God bless !!!
Problema nr. 1 e mazărea. Niciodată nu poți ști dacă mazărea din pungă este bună, dacă nu e bătrână, dacă nu are doar coajă și o moleculă de miez.. Tot încerc să pipăi boabele prin pungă, dar nu am totdeauna succes. Știe cineva o metodă mai bună (în afară de aceea de a cumpăra de la piață, unde mazărea nouă ține f. puțin)?
Comentarii (29):
Cum sa fierbi pieptul de pui?? Cum se comenta, pierzi toate vitaminele! Inadmisibil! Rumenesti un pic ceapa si adaugi feliutele de pui
Mazarea congelata este de f multi producatori, cu timp de fierbere diferit, mare atentie! As recomanda Bonduelle. Dar, eu prefer mazare cu morcovi la borcan, este exceptionala si se fierbe max 5 min, peste compozitia de ceapa si pui rumeniti. CIAO/Suc de rosii sau pasta de tomate (este mai densa si mai gustoasa), de ce nu cubulete rosii la conserva (decojite), dupa ce fierbe se asteapta un pic sa se raceasca si se adauga mararul, niciodata in compozitie inainte de fierbere!
Bineinteles se pun din timp sare si piper. Prefer sa tai pieptul de pui in cuburi. Atentie, cand este din conserva/borcan, mazarea poate fi deja sarata! Pofta buna!
Fac des acest fel de mincare doar ca adaug o lingura de faina iese un sos putin mai legat
F.gustos
De ce fierbe pieptul de pui ,,,ca sa iasa toate vitaminele din el ''' Eu fac aceasta mincare de foarte multi ani ,calesc ceapa adaug putina apa si pieptul de pui taiat cubulete lasindu-l la foc mic sa fiarba in cratita acoperita cu capac,daca e mazare proaspata se adauga mai repede daca este de la conserva se pune odata cu rosiile si spre sfirsit se adauga restul si asa ramin toate vitaminile in mincare ,multumim & God bless !!!
F.bun,fac aceasta reteta de mult...
A iesit relativ bun, nu extraodinara, dar "mancabila" ... per total a fost buna!
Super buna.
Yum!
Buna, neaosa romaneasca.
Problema nr. 1 e mazărea. Niciodată nu poți ști dacă mazărea din pungă este bună, dacă nu e bătrână, dacă nu are doar coajă și o moleculă de miez.. Tot încerc să pipăi boabele prin pungă, dar nu am totdeauna succes. Știe cineva o metodă mai bună (în afară de aceea de a cumpăra de la piață, unde mazărea nouă ține f. puțin)?