Cerneti faina si sarea impreuna intr-un vas mare si faceti o groapa la mijloc.
Adaugati uleiul si apa in mijlocul fainii si amestecati treptat pentru a forma un aluat. Framantati pe o suprafata presarata cu faina timp de 4-5 minute, pana devine elastic si neted.
Asezati aluatul intr-un vas uns cu unt sau ulei, acoperiti cu folie unsa si lasati la dospit 20 minute.
Incalziti plita la o temperatura medie. Impartiti aluatul in patru parti egale si modelati fiecare parte in forma unui disc cu diametrul de 18 cm. Acoperiti-le pana sunt gata de copt.
Ungeti plita cu ulei sau unt, asezati una sau doua piadine si coaceti timp de 2 minute sau pana cand incep sa se rumeneasca. Intoarceti piadinele pe cealalta parte si mai coaceti 1 minut- 1 minut si jumatate. Consumati-le calde.
Aceste paini italiene moi si nedospite, coapte direct pe gratar, erau initial pregatite pe o piatra fierbinte asezata pe un foc deschis. Sunt gustoase consumate calde. Mancati-le cu supe si sosuri!
Comentarii:
Turte cum facea bunica coapte pe piatra
....un fel de pasca evreiasca?
....cred ca sunt bune....fara E-uri
Super rapide
Fffbune