A cumparat pulpa de oaie gata sarata, si a preferat-o pentru ca are mai putina grasime. Puteam sa o prajim si asa, dar fiindca a vrut sa fie mai putin sarata, asa ca am marinat-o in vin.
Taiem carnea in bucati potrivite, cuburi cam de 2 - 3 cm, pentru ca va scadea cand fierbe. Punem intr-un vas adanc carnea, 500 ml vin rosu, usturoiul pisat si condimentele. Amestecam putin, punem un capac si lasam la frigider 2 - 3 ore. Intr-un ceaun sau cratita incingem cele 2 linguri de ulei si punem carnea, cu jumatate din amestecul in care s-a marinat.
Daca a fost foarte sarata si a iesit multa sare in vin, putem pune mai putin de jumatate la fiert cu carnea, in functie de preferinte. Lasam sa fiarba acoperita, la foc mic pentru cel putin o ora, preferabil 2, ca sa se moaie carnea. In timp ce fierbe, adaugam din cand in cand cate un pahar de apa si restul de 250 ml de vin.
Pastrama trebuie sa fiarba tot timpul in destul lichid. Inainte sa o luam de pe foc, se lasa sa fiarba fara capac ca sa scada sosul.
Pastrama de berbecut sau oaie este intr-adevar tare si sarata. Prin marinare si apoi fierbere inabusit devine frageda, moale si se poate manca cu usurinta fiind la fel de gustoasa ca si cea facuta in tigaie sau pe gratar.
Comentarii:
Pastrama de berbecut sau oaie este intr-adevar tare si sarata. Prin marinare si apoi fierbere inabusit devine frageda, moale si se poate manca cu usurinta fiind la fel de gustoasa ca si cea facuta in tigaie sau pe gratar.
O voi face chiar acum
O reteta seaca, probabil cum a iesit si carnea...
Excelent
Comentariul tău:super