Pastrama berbecut / oaie / capra

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
3 zile 18 h 20 m

Se da la sare, se condimenteaza, se usuca, se gratareste.

Ingrediente

4

Preparare

Preparare3 zile 18 h
Gătire20 min
  • Pastrama Berbecut / Oaie / Capra - Preparare etapa 11) Daca e pulpa, se desface in felii nici groase, nici subtiri - de 2 degete grosime
    2) Se da cu sare din ochi
  • Se pune intr-un lighean mare - MINIM 36 ore
  • Pastrama Berbecut / Oaie / Capra - Preparare etapa 3Se verifica si se lasa pana se scurge bine de sange de cate ori aveti ocazia
  • Pastrama Berbecut / Oaie / Capra - Preparare etapa 4Se scurge de sange si se freaca bine cu mujdeiul.
    Se lasa 30 minute sa se patrunda, la rece, dupa care se freaca cu condimentele amestecate bine si macinate la blender.
  • Se pune in frigider cateva zile (mini4-5 zile), in oala cu capac.
  • Se zvanta in magazie (nu in vant), pana se usuca destul de bine astfel incat sa nu se simta lipicioasa la atingere.
    Acum au trecut deja 2 saptamani si se poate manca
gfaceGface

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: