I-a tot promis sotului acum vreo cateva luni ca ii fac reteta asta dar mereu uitam sa cumpar masline.
Nu ca nu se gasesc, dar eu iau doar negre si era musai sa fie din cele "mov". Cred ca s-a saturat de atata asteptare pentru ca aseara a venit acasa cu o casoleta plina de masline mov, carnoase si gustoase.
A curatat maslinele de samburi, a mancat jumate, am salvat o parte si apoi , pe numarate, le-a pus in blender impreuna cu pestele bine scurs, ceapa si untul. Am pasat totul pana a obtinut o pasta fina.
Zeama de lamaie se aduga dupa gust iar sare nu prea mai e nevoie, au maslinele destula.
Se mananca cu pofta, de preferat cu paine prajita.
...SAU CU UNT,FRECATE SARDInele sau ton... SUNT VARIANTE DE APERITIVE....CU SAU FARA CEAPA,POATE,OPTIONAL,FELII DE LAMAIE,STOARSA PE FEIE INAINTE SA O MANANCI!!CEAPA OPTIONAL,
Comentarii:
...SAU CU UNT,FRECATE SARDInele sau ton... SUNT VARIANTE DE APERITIVE....CU SAU FARA CEAPA,POATE,OPTIONAL,FELII DE LAMAIE,STOARSA PE FEIE INAINTE SA O MANANCI!!CEAPA OPTIONAL,