Petitchef

Pad thai gung ( Taitei de orez cu creveti )

Felul principal
4 porții
5 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Este esential sa pregatim totul inainte de a incepe gatitul,care dureaza foarte putin dealtfel.Curatam intai morcovii,ceapa si usturoiul,taiem capetele dovleceilor.Feliem usturoiul si ceapa, taiem pe lung morcovii si dovleceii,apoi taiem fasii lungi si subtiri.

    Pregatim sosul din 1 lingura de zahar brun,zeama de la o lime, 3 linguri de sos de peste si in cazul in care gasiti,tamarindul.Se amesteca toate ingredientele si se pun la fiert pe foc mic pana la topirea zaharului.

    Punem taiteii de orez in apa fierbinte, urmand istructiunile de pe ambalaj, avand grija sa nu ii lasam nici 30 de secunde mai mult decat trebuie.Eu ii las intotdeauna mai putin.

    Incingem wok-ul bine,apoi punem 2 linguri de ulei si dupa cel putin 30 de secunde punem ceapa verde si usturoiul.Cum metoda prepararii este stir fry,vom face totul foarte rapid.Dupa cca 30 secunde adaugam morcovul si dovleceii taiati betisoare.Lasam cca 3 minute,dupa care punem si crevetii.

    Amestecand mereu mai lasam 1-2 minute.Adaugam taiteii, sosul preparat mai inainte si 1/2 – 1 lingurita de fulgi de ardei iute,sau 1 ardei iute tocat marunt.Amestecam usor si impingem totul intr-o parte a wok-ului.Punem in locul liber 1-2 linguri de ulei si spargem 2 oua.Le batem pana se formeaza o omleta “destramata” sa zicem.Amestecam totul repede si luam de pe foc.Adaugam si 1-2 fire de ceapa verde tocate marunt si servim imediat.

    Nu vom pune sare in bucate de data asta, fiindca sosul de peste este sarat si va echilibra de unul singur gustul mancarii.

    Se presara muguri de soia si arahide la care eu am renuntat,fiindca deja incarcasem cu morcov si dovlecel.Data viitoare voi face un Padthai si voi folosi si mugurii de soia, arahidele si sper eu, tamarindul, daca reusesc sa il gasesc.

    In Thailanda se folosesc furculite insa aveam un chef nebun de betisoare (pt cina am gatit chinezeste,deci betisoare x 2) asa ca le-am folosit.

Rețete inrudite

YouTube

Pad thaï cu tofu


Întrebări:




Comentarii (12):

13/11/2013

Excelent!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/05/2015

Cred ca aceasta reteta e foarte sanatoasa, dar mi se pare destul de sofisticata pentru pliurile noastre.

(0) (0) Abuz
22/05/2015

Arata bine

(0) (0) Abuz
05/09/2014

Exceptional de bun

(0) (0) Abuz
27/12/2013

Super,merita facuta

(0) (0) Abuz
23/12/2013

Excelent !

(0) (0) Abuz
23/10/2013

K

(0) (0) Abuz
28/01/2013

Complicată, cu prea multe ingrediente faţă de gustul preparatului! Se pot face reţete mai simple de tăietei de orez cu creveţi şi mai gustoase! Părerea mea.

(0) (0) Abuz
16/01/2013

Super! o sa mai incerc!

(0) (0) Abuz
26/11/2012

SUPER TARE !

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pad thaï cu tofu
Pad thaï cu tofu
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Tăiței de orez cu ciuperci și ou fiert moale
Tăiței de orez cu ciuperci și ou fiert moale
1 porții
20 min
Foarte ușor
3 / 5

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Retete cu... creveti Retete cu... creveti

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează