Orezul se fierbe in apa timpul indicat pe punga, se strecoara intr-o sita, se spala cu apa rece si se lasa la scurs si uscat 5-10 minute. Intre timp tocam marunt ceapa verde si o calim intr-o tigaie cu putin ulei, adaugam orezul, il amestecam constant astfel incat sa sa rumeneasca putin si sa se separe bob cu bob. Il trecem intr-un colt al tigaii, adaugam ouale batute si le amestecam cat sa inceapa sa se prinda, in acest moment, cand sunt semilichide le amestecam cu orezul si continuam energic imprastierea compozitiei cu lingura de lemn. Daca folosim ceapa veche, acesta este momentul cand o radem deasupra orezului. Dupa ce oul s-a imprastiat in orez in fasii subtirele, adaugam o lingura de sos de soia, mai amestecam 1 minut si este gata. Este o garnitura superba pentru majoritatea mancaricilor cu sos si carnita, dar se poate servi si ca atare sau diversifica conpozitia adaugand mazare fiarta, bucatele mici de carne prajite sau chiar carne tocata fiarta cu curry, chilli,etc.
Comentarii:
Hate
Ok
Delicios
Super mmmmmmmmm!!!
Da ie bun