Petitchef

Muschiulet de porc umplut cu ciuperci si costita!

Felul principal
2 porții
25 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Intr-o tigaie se pun cateva linguri de ulei si se pun la calit ceapa tocata marunt si costita cu niste sare si piper, apoi, putin mai tarziu, se adauga si ciupercile. Se amesteca destul de des sa nu se lipeasca si se mai adauga oregano si busuioc. Treaba asta sa zicem ca ar dura cam 15 min.
  • Se ia muschiuletul, se spala putin cu apa, se sareaza si se taie in mai multe locuri pe lungimea lui (dar nu pana la capat), apoi se bate cu "batatorul" in toate locurile, pana se obtine un soi de clatita din carne de porc. Cu o lingura se ia din amestecul calit in tigaie mai sus si se aseaza pe marea parte a suprafetei muschiului, dar nu foarte mult, pentru a mai il putea rula si lega in final. Se toaca niste patrunjel, se pune pe deasupra si, la final, adaugati niste felii de unt pe post de cireasa de pe tort.
  • Se "inchide" muschiul folosind niste scobituri sau niste ata (de preferat sa fie doua persoana care se ajuta reciproc) si se aseaza frumos bunatatea intr-un vas gata pregatit cu apa si ulei (cam pana la jumatatea inaltimii muschiului). Apoi se condimenteaza bine cu oregano, busuioc, cimbru, sare si piper si se mai stropeste cu vin alb (fara probleme, alcoolul se duce la cuptor). Mie mi-au mai ramas ciuperci, asa ca le-am pus si pe ele in vas.
  • Ca un mancau care se respecta, imi plac sosurile foarte mult. Asa ca am facut un sos rosu foarte simplu: patrunjel, usturoi tocat marunt si ardei iute calite in unt, o conserva de rosii in bulion, putin suc de rosii pentru completare si pasta de tomate pentru gust mai bun. Am condimentat cu sare, piper, oregano si cimbru. Iar ingredientul special consta in putin otet balsamic, m-am gandit eu ca va da bine cu sosul cald.
  • Voila! Si uite asa am ajuns la final si a iesit acest fel de mancare cu care cu siguranta veti incanta multi oaspeti veniti la voi la masa!


Poze

Muschiulet de porc umplut cu ciuperci si costita!
Muschiulet de porc umplut cu ciuperci si costita! - poza 2
Muschiulet de porc umplut cu ciuperci si costita! - poza 3
Muschiulet de porc umplut cu ciuperci si costita! - poza 4

Întrebări:




Comentarii (16):

02/02/2014

In clipa aceasta trec la prepara. Am sa gătesc si un muschiulet de vita si unul de porc sa vedem care e mai delicios.

(0) (0) Abuz
27/12/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
14/12/2013

Pentru mincaciosi , dar reteta e imbietoare.

(0) (0) Abuz
27/11/2013

Super!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
06/11/2013

Pare a fi gustos

(0) (0) Abuz
28/06/2013

Apetisant

(0) (0) Abuz
26/01/2013

Foarte bun

(0) (0) Abuz
29/12/2012

Deliciu

(0) (0) Abuz
Filip Bogdan
Filip Bogdan, 13/08/2011

Extraaaordiiinaaarrrrrr

(0) (0) Abuz
13/08/2011

Extraaaordiiinaaarrrrr

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort de morcovi umplut cu cheesecake
Tort de morcovi umplut cu cheesecake
10 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu quinoa si rodie
Dovleac umplut cu quinoa si rodie
6 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează