Intr-o tigaie se pun cateva linguri de ulei si se pun la calit ceapa tocata marunt si costita cu niste sare si piper, apoi, putin mai tarziu, se adauga si ciupercile. Se amesteca destul de des sa nu se lipeasca si se mai adauga oregano si busuioc. Treaba asta sa zicem ca ar dura cam 15 min.
Se ia muschiuletul, se spala putin cu apa, se sareaza si se taie in mai multe locuri pe lungimea lui (dar nu pana la capat), apoi se bate cu "batatorul" in toate locurile, pana se obtine un soi de clatita din carne de porc. Cu o lingura se ia din amestecul calit in tigaie mai sus si se aseaza pe marea parte a suprafetei muschiului, dar nu foarte mult, pentru a mai il putea rula si lega in final. Se toaca niste patrunjel, se pune pe deasupra si, la final, adaugati niste felii de unt pe post de cireasa de pe tort.
Se "inchide" muschiul folosind niste scobituri sau niste ata (de preferat sa fie doua persoana care se ajuta reciproc) si se aseaza frumos bunatatea intr-un vas gata pregatit cu apa si ulei (cam pana la jumatatea inaltimii muschiului). Apoi se condimenteaza bine cu oregano, busuioc, cimbru, sare si piper si se mai stropeste cu vin alb (fara probleme, alcoolul se duce la cuptor). Mie mi-au mai ramas ciuperci, asa ca le-am pus si pe ele in vas.
Ca un mancau care se respecta, imi plac sosurile foarte mult. Asa ca am facut un sos rosu foarte simplu: patrunjel, usturoi tocat marunt si ardei iute calite in unt, o conserva de rosii in bulion, putin suc de rosii pentru completare si pasta de tomate pentru gust mai bun. Am condimentat cu sare, piper, oregano si cimbru. Iar ingredientul special consta in putin otet balsamic, m-am gandit eu ca va da bine cu sosul cald.
Voila! Si uite asa am ajuns la final si a iesit acest fel de mancare cu care cu siguranta veti incanta multi oaspeti veniti la voi la masa!
Comentarii (16):
In clipa aceasta trec la prepara. Am sa gătesc si un muschiulet de vita si unul de porc sa vedem care e mai delicios.
Excelent
Pentru mincaciosi , dar reteta e imbietoare.
Super!!!!!!!!!!!!
Pare a fi gustos
Apetisant
Foarte bun
Deliciu
Extraaaordiiinaaarrrrrr
Extraaaordiiinaaarrrrr