Muschiulet de porc umplut cu ciuperci si costita!

Felul principal
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

2

Preparare

Preparare25 min
Gătire15 min
  • Intr-o tigaie se pun cateva linguri de ulei si se pun la calit ceapa tocata marunt si costita cu niste sare si piper, apoi, putin mai tarziu, se adauga si ciupercile. Se amesteca destul de des sa nu se lipeasca si se mai adauga oregano si busuioc. Treaba asta sa zicem ca ar dura cam 15 min.
  • Se ia muschiuletul, se spala putin cu apa, se sareaza si se taie in mai multe locuri pe lungimea lui (dar nu pana la capat), apoi se bate cu "batatorul" in toate locurile, pana se obtine un soi de clatita din carne de porc. Cu o lingura se ia din amestecul calit in tigaie mai sus si se aseaza pe marea parte a suprafetei muschiului, dar nu foarte mult, pentru a mai il putea rula si lega in final. Se toaca niste patrunjel, se pune pe deasupra si, la final, adaugati niste felii de unt pe post de cireasa de pe tort.
  • Se "inchide" muschiul folosind niste scobituri sau niste ata (de preferat sa fie doua persoana care se ajuta reciproc) si se aseaza frumos bunatatea intr-un vas gata pregatit cu apa si ulei (cam pana la jumatatea inaltimii muschiului). Apoi se condimenteaza bine cu oregano, busuioc, cimbru, sare si piper si se mai stropeste cu vin alb (fara probleme, alcoolul se duce la cuptor). Mie mi-au mai ramas ciuperci, asa ca le-am pus si pe ele in vas.
  • Ca un mancau care se respecta, imi plac sosurile foarte mult. Asa ca am facut un sos rosu foarte simplu: patrunjel, usturoi tocat marunt si ardei iute calite in unt, o conserva de rosii in bulion, putin suc de rosii pentru completare si pasta de tomate pentru gust mai bun. Am condimentat cu sare, piper, oregano si cimbru. Iar ingredientul special consta in putin otet balsamic, m-am gandit eu ca va da bine cu sosul cald.
  • Voila! Si uite asa am ajuns la final si a iesit acest fel de mancare cu care cu siguranta veti incanta multi oaspeti veniti la voi la masa!

Punctează această reţetă

Pofticioasa SefaPofticioasa Sefa

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

In clipa aceasta trec la prepara. Am sa gătesc si un muschiulet de vita si unul de porc sa vedem care e mai delicios.

abuz

anonymous

Excelent

abuz

anonymous

Pentru mincaciosi , dar reteta e imbietoare.

abuz

anonymous

Super!!!!!!!!!!!!

abuz

anonymous

Pare a fi gustos

abuz

anonymous

Apetisant

abuz

anonymous

Foarte bun

abuz

anonymous

Deliciu

abuz
Filip Bogdan

Filip Bogdan

Extraaaordiiinaaarrrrrr

abuz

anonymous

Extraaaordiiinaaarrrrr

abuz
  • pagina 1 / 2