Muschiulet de porc cu ciuperci si usturoi verde

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
1 oră

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire40 min
  • Muschiul de porc se condimenteaza cu rozmarin, cimbru, usturoi, piper si zeama de la jumatate de lamaie. Sare nu am mai pus pentru ca absoarbe toata zeama de la muschi. Se unge muschiul si cu ulei de masline si se tine la rece cel putin 30 de minute.
  • Se scoate carnea din frigider si se prajeste un pic pana cand se formeaza o crusta. Muschiul se pun in tava alaturi de zeama de la macerat si de o cana de apa sau vin alb (depinde ce ai la indemana!). Se baga la cuptorul deja incins, la foc normal. Se intorc bucatile de muschi din cand in cand, pentru a se rumeni bine pe toate partile.
  • Ciupercile champignion se curata, se taie in sferturi si se calesc in putin ulei.
  • Usturoiul verde se taie bucati potrivit de mari (2-3 cm) si se caleste 2-3 minute. Peste ciupercile si usturoiul calit se stoarce si jumatatea de lamaie ramasa.
  • Usturoiul verde se taie bucati potrivit de mari (2-3 cm) si se caleste 2-3 minute. Peste ciupercile si usturoiul calit se stoarce si jumatatea de lamaie ramasa.
  • Dupa 40 de minute se scoate tava cu muschiul de porc si se adauga ciupercile si usturoiul. Se adauga putina sare. Daca mai e nevoie se mai stropeste cu sosul din tava. Daca mai e nevoie, mai adauga apa; acolo un pic de sos tot trebuie sa ramana.
  • Se baga din nou la cuptor pana se rumenesc toate ingredientele. In total muschiuletul de porc sta la cuptor o ora si 20 de minute.
Pofticioasa SefaPofticioasa Sefa

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

30/01/2014

Buna

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
23/03/2014

K

(0) (0) abuz
20/12/2013

Super...multumesc pentru reteta..

(0) (0) abuz
12/10/2013

Reteta suna asa de apetisant ca abia stept sa-l gust!

(0) (0) abuz
28/09/2013

Ffffffffffffffffffff buna

(0) (0) abuz
21/05/2013

Super reteta super buna super arata

(0) (0) abuz
12/04/2013

Super tare....am incercat si e belea ...

(0) (0) abuz
13/02/2013

Foarte bun merita incercat

(0) (0) abuz
11/08/2012

Delicios

(0) (0) abuz
24/06/2012

Ok

(0) (0) abuz