Muschiul de porc se condimenteaza cu rozmarin, cimbru, usturoi, piper si zeama de la jumatate de lamaie. Sare nu am mai pus pentru ca absoarbe toata zeama de la muschi. Se unge muschiul si cu ulei de masline si se tine la rece cel putin 30 de minute.
Se scoate carnea din frigider si se prajeste un pic pana cand se formeaza o crusta. Muschiul se pun in tava alaturi de zeama de la macerat si de o cana de apa sau vin alb (depinde ce ai la indemana!). Se baga la cuptorul deja incins, la foc normal. Se intorc bucatile de muschi din cand in cand, pentru a se rumeni bine pe toate partile.
Ciupercile champignion se curata, se taie in sferturi si se calesc in putin ulei.
Usturoiul verde se taie bucati potrivit de mari (2-3 cm) si se caleste 2-3 minute. Peste ciupercile si usturoiul calit se stoarce si jumatatea de lamaie ramasa.
Usturoiul verde se taie bucati potrivit de mari (2-3 cm) si se caleste 2-3 minute. Peste ciupercile si usturoiul calit se stoarce si jumatatea de lamaie ramasa.
Dupa 40 de minute se scoate tava cu muschiul de porc si se adauga ciupercile si usturoiul. Se adauga putina sare. Daca mai e nevoie se mai stropeste cu sosul din tava. Daca mai e nevoie, mai adauga apa; acolo un pic de sos tot trebuie sa ramana.
Se baga din nou la cuptor pana se rumenesc toate ingredientele. In total muschiuletul de porc sta la cuptor o ora si 20 de minute.
Comentarii:
Buna
K
Super...multumesc pentru reteta..
Reteta suna asa de apetisant ca abia stept sa-l gust!
Ffffffffffffffffffff buna
Super reteta super buna super arata
Super tare....am incercat si e belea ...
Foarte bun merita incercat
Delicios
Ok