Se pregateste muschiuletul pentru umplere: se cresteaza muschiuletul cu cutitul pentru a putea sa il aplatizam cat mai bine, apoi se bate carnea cu ciocanul de lemn, pana obtinem o fasie mare de carne, nu prea subtire, numai buna de umplut.
Se pregatesc legumele pentru umplutura: se toaca marunt ardeiul rosu, ciupecutele champignon, kaiserul, un fie de ceapa verde si firul de usturoi verde; se sareaza putin si se pregatesc pentru umplerea muschiuletului.
Muschiuletul se intinde pe un tocator de lemn apoi se aseaza legumele pentru umplutura in mijloc, se ruleaza carnea si se prinde cu scobitori sau se leaga cu ata de bucatarie, depinde ce aveti la indemana. Se tavaleste muschiuletul prin rozmarin uscat , sare, piper, boia.
Intre timp se tapeteaza tava cu hartie de copt se aseaza muschiuletul si se toarna deasupra un fie de ulei si un pahar de vin, apoi se introduce in cuptorul incins in prealabil.
Pana se coace muschiuletul in cuptor, se pregatesc cartofii. Se spala bine cartofii noi, se taie cartofii in 4 si se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Cand s-au fiert se cojesc, si se pun in tigaie cu un fir de ulei, sare, piper, patrunjel tocat marunt si cele 2 fire de ceapa verde. tocate marunt. Cand muschiuletul e bine rumenit, se taie felii, se orneaza farfuria si se serveste.
Comentarii:
Super faina reteta
Foarte gustos
Excelenta reteta
Usor de facut si gustos.