Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete sau doar ii taiam in jumatate. Ii punem intro oala cu apa care clocoteste si in care am pus o lingurita de sare. Lasam la foc mediu sa se fiarba circa 8-10 minute.Intre timp, spalam bine muschiuletul de porc, il taiem in doua bucati egale, scoatem grasimea si pielitele de pe el, il asezonam si il punem deoparte.Cand cartofii s-au fiert (dar nu de tot), ii scoatem si ii scurgem de apa. Ii punem intrun vas Jena, presaram un pic de sare si cateva frunzulite de rozmarin .
Luam o tigaie, punem 1 lingura de ulei de masline la incins si cand totul e fierbine, punem usturoiul zdrobit (tocat) si cateva frunze de rozmarin proaspat. Peste ele, punem muschiuletul de porc si incepem sa-l prajim la foc mare, cateva minute dupa care il intoarcem pe partea cealalta.
Pana se prajeste muschiuletul de porc, pregatim baconul in asa fel incat sa infasuram muschiuletul cu feliile de bacon.
Dupa ce i-am infasurat, ii punem inapoi in tigaie, iar tigaia o introducem in cuptorul care deja a fost incins la 220ºC! Turnam si sosul care s-a format in tigaie la prajirea muschiului, peste carne.Incepem sa pregatim cartofii taranesti, pana stau muschiuletii nostri in cuptor.Intro alta tigaie, punem 1 lingura de ulei de masline, punem 4 felii taiate in jumatate le punem in tigaie si peste ele aruncam ceapa taiata juliene, si asteptam sa se rumeneasca frumos si baconul si ceapa.
Comentarii:
Cuptorul la 180 grade pentru carne.cartofii NU se fierb!
De unde se poate vedea ca "cea mai buna pasare e tot porcul". Nu poate fi decat foarte, foarte buna !
Arata bine
Foarte bine arata:D
Este ok
Asta e o mancare foarte gustoasa dar pentru cei sub 60 de kg;insa ne mai rasfatam si noi astia cu peste 100
Imi lasa gura apa
Excelent