Petitchef

Muschiulet de porc in crusta cu slanina

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se zdrobeste usturoiul si se freaca cu 1 lingura de ulei, se toaca marunt rozmarinul si se adauga usturoiului. Cu jumatate din amestecul de usturoi se unge muchiuletul dupa ce a fost sarat si piperat. Se da la frigider pt 2 h.
  • Intr-o tigaie se incing cateva linguri de ulei si se pun la "sigilat' muschiuletii. Se rumenesc usor pe fiecare parte si se scot pe o farfurie. Apoi se ung cu restul de usturoi si rozmarin.
  • Se intinde foaia de aluat foietaj se taie in functie de marimea muchiuletilor, avand grija ca aluatul sa acopere carnea pe toate partile.
  • Se pune carnea si se imbraca in aluat, capetele se umezesc cu putin apa ca sa se lipeasca.
  • Feliile se slaninuta se pun la distanta de 2 degete una de alta peste aluat si se ruleaza in folie ca sa ajute slaninuta sa adere la foietaj. Eventual puteti folosi scobitori sa printeti capetele fasiilor de slaninuta ca sa ramana prinse in crusta.
  • Se gaureste aluatul din loc in loc cu furculita ca sa iasa aburul in timpul coacerii. si se da la cuptorul preincins la 190 grade si coceti pana ce crusta s-a rumenit bine.
  • Se lasa sa se odihneasca inainte de taiere astfel sucurile se vor reabsorbi in carne si va fi foarte frageda.


Poze

Muschiulet de porc in crusta cu slanina
Muschiulet de porc in crusta cu slanina - poza 2
Muschiulet de porc in crusta cu slanina - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
2 porții
17 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Gratinarea – arta coptului in crusta Gratinarea – arta coptului in crusta Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat...

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează