Petitchef

Musaka

Felul principal
8 porții
1 h 30 m
1 oră
Ușor

Ingrediente

8

Pt. umplutura:

Pt. sosul Besamel:

Preparare

  • Taiem vinetele in felii mai groase cam de 1 cm,le saram si le lasam intr-o strecuratoare pt o ora.Dupa aceea le prajim usor intr-o tigaie cu ulei.Le scoatem pe hartie de bucatrie sau servetele ca sa traga surplusul de ulei.
    Intr-o oala calim ceapa si usturoiul taiate marunt.Adaugam carnea macinata si lasam sa traga lichidul lasat.Stingem cu vinul alb.Amestecam un pic si adaugam sucul de rosii si condimentele.Lasam sa fiarba la foc mic pana cand se trage lichidul.Inainte de a folosi umplutura adaugam pesmetul si amestecam bine.
    Int-o alta oala facem besamelul.Punem untul si faina si lasam sa se caleasca impreuna pana cand incepe sa isi schimbe culoarea.Adaugam putin cate putin laptele amestecand intr-una sa nu se formeze cocoloase.La sfarsit saram,piperam si punem nucsoara in functie de gustul fiecaruia.Lasam sa se raceasca crema si adugam pe rand ouale amestecand bine.Adaugam in crema un pic de branza rasa.
    Intr-o tava punem un rand de vinete inghesuite bine sa nu ramana loc liber.Punem jumate din branza rasa peste vinete.Peste branza punem jumate din umplutura de carne macinata avand grija sa intindem bine peste tot.Punem peste, al doilea strat de vinete,branza si carne.La sfarsit punem besamelul si aruncam pe deasupra un pic de branza rasa.Bagam la cuptor la 180 C cam pt. o ora(pana se rumeneste bine pe deasupra).
    Lasam cel putin jumatate de ora sa se raceasca inainte de a taia ca sa nu se imprastie.


Întrebări:




Comentarii:

Lore34, 03/10/2011

Da,carne tocata.Vezi,in zona de unde sunt se foloseste destul de des expresia de "carne macinata".Poate de aceea am si folosito.Nu m-am gandit nici-un moment ca nu ar putea intelege cineva despre ce e vorba.Imi cer scuze si lamuresc ca e vorba de carne macinata.

(0) (0) Abuz
04/08/2011

Carne macinata??????????????'' poate TOCATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
04/08/2011

FOARTE,FOARTE BUNA

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Lasagna vegetariană
Lasagna vegetariană
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
20 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftelute ikea cu sos
Chiftelute ikea cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează