Musaca de cartofi, cu carne si ciuperci
Ingrediente
6
Rețete inrudite
Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Cartofii ii cureti si-i tai felii, apoi ii fierbi in apa cu putina sare, pana pot fi pasati, ca la piure.
- Intr-un vas potrivit pui la calit ceapa tocata fideluta si morcovul, apoi adaugi o ceasca de apa, bulionul , sare , piper , cimbru si mai lasi sa fiarba 2-3 minute. Carnea tocata o adaugi peste compozitia de mai sus, apoi adaugi si ciupercile taiate felii si mai lasi pe foc 5 – 10 minute. Dai deoparte sa se raceasca si adaugi doua oua batute spuma. Daca e nevoie, potrivesti de sare.
- Cartofii ii faci piure cu 100 g. unt. Intr-un vas termorezistent , uns cu unt, asezi alternative straturi de piure si straturi de carne cu ciuperci, astfel incat ultimul strat sa fie de piure de cartofi.
- Bati doua oua cu o cescuta de lapte si torni deasupra, apoi presari patrunjel tocat sau ornezi dupa preferinte .
- Dai la cuptor cca 30-40 minute, pana se formeaza deasupra o crusta aurie. Se taie felii si se serveste calda, de preferat cu o salata acrisoara.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: