Cartofii ii cureti si-i tai felii, apoi ii fierbi in apa cu putina sare, pana pot fi pasati, ca la piure.
Intr-un vas potrivit pui la calit ceapa tocata fideluta si morcovul, apoi adaugi o ceasca de apa, bulionul , sare , piper , cimbru si mai lasi sa fiarba 2-3 minute. Carnea tocata o adaugi peste compozitia de mai sus, apoi adaugi si ciupercile taiate felii si mai lasi pe foc 5 – 10 minute. Dai deoparte sa se raceasca si adaugi doua oua batute spuma. Daca e nevoie, potrivesti de sare.
Cartofii ii faci piure cu 100 g. unt. Intr-un vas termorezistent , uns cu unt, asezi alternative straturi de piure si straturi de carne cu ciuperci, astfel incat ultimul strat sa fie de piure de cartofi.
Bati doua oua cu o cescuta de lapte si torni deasupra, apoi presari patrunjel tocat sau ornezi dupa preferinte .
Dai la cuptor cca 30-40 minute, pana se formeaza deasupra o crusta aurie. Se taie felii si se serveste calda, de preferat cu o salata acrisoara.
Comentarii:
Cred ca este foarte delicioasa
E DE VISSSSSSSSSSSSSSSSSS POTI FI GRAS IN 3 LUNI CA HIMALAYA
Excelent....!
O sa o fac si eu