Se lasa carnea de vita taiata bucati 1-2 ore in apa rece sa iasa sangele din ea. Se da prin masina de tocat, se pune sare, piper, usturoi si cimbru uscat, 1,5 cana cu apa minerala si 1,5 lingurita bicarbonat.
Se amesteca bine pina cind obtineti carnea condimentata dupa gustul dvs. Se lasa carnea intr-un vas sa stea 1 zi la rece la frigider. Veti observa ca, carnea va capata o culoare mai inchisa pt ca s-a patruns cu toate ingredientele.
Se ia din pasta de carne si se fac mici care trebuie sa fie mai lungi pt ca la prajit se mai string. Se modeleaza sa fie potriviti ca grosime ca sa fie prajiti si in interior. Se aseaza pe farfurii sau un platou pana se modeleaza toti micii.
Se prajesc la foc mic, in cazul in care flacara este mare se arunca putina apa pe foc, micii se intorc pe toate partile. Daca nu aveti posibilitatea sa-i prajiti la gratar, se pot praji pe aragaz intr-o tigaie cu ulei.
Se lasa la prajit pana se rumenesc sau dupa preferinta se pot lasa sa fie prajiti mai tare . Se servesc cu mustar.iar dupa ei, o bere buna rece.
Comentarii:
Interesanta.Daca autorul o da ca sigura merita testata.
MERSI E BUNA