Daca nu aveti puneti o ceapa normala. 1 lingura ulei tarhon chervil (arata ca patrunjelul doar ca are frunzele mult mai mici si gustul e total diferit).
Se condimenteaza merluciu pe ambele parti cu sare piper si praf de usturoi si se lasa asa 10-15 min sa intre condimentele in peste.
Apoi se dau prin faina si se pun la prajit in ulei pana se rumenesc pe o parte si pe cealalta.Sosul bearnes.Se prajeste ceapa taiata marunt. Se adauga tarhonul si chervilul taiate marunt .Se amesteca bine si se adauga vinul , otetul si sarea. Se lasa sa fiarba pana scade jumatate. Se strecoara si se lasa la racit.
Galbenusurile se bat spuma pe bain marie. Se adauga treptat esenta rezultata anterior amestecand continu.
Untul se topeste si se adauga si acesta trepat peste galbenusuri in timp ce continuam sa batem cu mixerul . Mai multe detalii despre sosul bearnes aici. Se serveste merluciu si deasupra se pune sosul bearnez. Se poate servi cu salata sau orice alta garnitura.