Mazarea impreuna cu morcovii se fierb intr-un vas cu fierbere rapida,timp de 4 minute. Se caleste ceapa in putin ulei,se adauga boiaua dulce si cea iute,se amesteca si se adauga mazarea si morcovii fierte in prealabil.
Smantana amestecata in prealabil cu faina,pentru ca sa nu se formeze cocoloase se adauga la mazare si eventual lapte,apa sau supa,daca este necesar sa subtiem sosul.se amesteca ,se dau cateva clocote sa se lege sosul,apoi se adauga maraul daca este uscat sarea,piperul.Acestea din urma se adauga dupa ce inchidem focul.
Se poate servi cu ce ne place :oua ochiuri,friganele ,sau friptura la gratar.De data asta a servit-o alaturi de muschiulet la gratar .
Muschiuletii i-a crestat pe lung,apoi i-a portionat,i-a stropit cu sos de soia,piper,ulei de masline si niste condimente pentru carne de porc,i-a marinat in acest amestec timp de 2 ore la frigider,dupa care i-a fript 2 minute pe o parte,2 minute pe cealata parte si le-a adaugat sos de soia si piper in momentul servirii.