Mancare rece (tocanita)

Felul principal
5 porții
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

5

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Se curata ceapa, se spala si se taie julien. Se pune intr-o tigaie cu jumatate din cantitatea de ulei sa se inmoaie, cu capacul pus.
  • Intre timp se portioneaza carnea in prealabil spalata, si se pune intr-un vas cu restul de ulei, cateva minute, sa prinda o crusta superficiala.Se da sare si piper.
  • Dupa 5-10 minute se adauga ceapa peste carne. Se adauga apa sa acopere mancarea si se lasa la fiert la foc mic pana cand scade sosul, adica aproximativ 30-40 de minute.
  • Inainte de a inchide aragazul, puneti zeama de lamaie si o lingurita de bulion, sau rosia taiata cubulete si maslinele in mancare si mai lasati sa dea cateva clocote (5 minute).
  • La urma puneti 4-6 jumatati de felii de lamaie in mancare.
  • Se serveste cu mamaliguta, sau cu paine, calda sau rece, fiecare cum prefera mai mult.
Oana D.Oana D.

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Bun a reteta asta

abuz

anonymous

Am sa o ncerc sa vad daca e buna

abuz

anonymous

Cel mai bun gust o are cand e rece..

abuz

anonymous

E binisor

abuz

anonymous

Arata bine

abuz

anonymous

Si de rosii si bulion ai uitat __)

abuz

anonymous

Imi place foarte mult...am sa fac si eu

abuz