Se curata ceapa, se spala si se taie julien. Se pune intr-o tigaie cu jumatate din cantitatea de ulei sa se inmoaie, cu capacul pus.
Intre timp se portioneaza carnea in prealabil spalata, si se pune intr-un vas cu restul de ulei, cateva minute, sa prinda o crusta superficiala.Se da sare si piper.
Dupa 5-10 minute se adauga ceapa peste carne. Se adauga apa sa acopere mancarea si se lasa la fiert la foc mic pana cand scade sosul, adica aproximativ 30-40 de minute.
Inainte de a inchide aragazul, puneti zeama de lamaie si o lingurita de bulion, sau rosia taiata cubulete si maslinele in mancare si mai lasati sa dea cateva clocote (5 minute).
La urma puneti 4-6 jumatati de felii de lamaie in mancare.
Se serveste cu mamaliguta, sau cu paine, calda sau rece, fiecare cum prefera mai mult.
Comentarii:
Bun a reteta asta
Am sa o ncerc sa vad daca e buna
Cel mai bun gust o are cand e rece..
E binisor
Arata bine
Si de rosii si bulion ai uitat __)
Imi place foarte mult...am sa fac si eu