Telina se curata,se spala, se taie felii. Se calesc cepele taiate marunt in ulei si se pun in cratita odata cu zaharul care se caramelizeaza usor.
Se stinge cu putina apa, se adauga ardeiul tocat, telina, maslinele, feliutele de lamaie taiate in jumatati, rosia tocata, foile de dafin, se sareaza si condimenteaza dupa gust si se lasa sa fiarba 10-15 minute,dupa care se introduce la cuptor pana se gratineaza frumos.
Cand este gata se adauga patrunjelul tocat. Se poate servi si rece.
As zice totusi ca pare cam mult zahar si la fel uleiul. Am facut reteta cu 850 gr de telina curatata, 2 rosii plus restul de ingrediente ca pt 500 gr telina. Excelent. Probabil ca e si chestiune de gust.
Comentarii:
As zice totusi ca pare cam mult zahar si la fel uleiul. Am facut reteta cu 850 gr de telina curatata, 2 rosii plus restul de ingrediente ca pt 500 gr telina. Excelent. Probabil ca e si chestiune de gust.
Reteta e gustoasa , dar uleiul e f f mult si nu prea vad rostul zaharului .In rest e ok